[A6 C5] Audi A6 C5 2.4 Wymiana rozrządu.Problem z odkręcenie
[C5 2.4] wymiana rozrzadu
Witam was serdecznie,jako ze niedlugo bede mial urlopik i bede w PL chcial bym wymienic rozrzad i inne pierdoly,niestety nie wiem jakie czesci musze wymienic prosil bym takze o napisanie wszystkich czesci w punktach ktore musze wymienic przy rozrzadzie i jakie firmy :mrgreen: I moze jest ktos w klubie i ma dostep do czesci? Pozdrawiam 8-)
Prosze poprawnie nazywac tematy
Prosze poprawnie nazywac tematy
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 12:51 przez sirdee, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj. Co doi czesci to potrzebujesz:
1. Paska rozrzadu (firmy Gates, Contitech lub Bosch)
2. Rolki napinajacej pasek rozrzadu (Ruville lub SKF)
3. Roli prowadzacej pasek rozrzadu (Ruville lub SKF)
4. Napinacza paska rozrzadu (Ruville, SKF)
5. Pompa wody (Hepu, SKF, Ruville)
A czesci napewno znjadziesz na alleggro
1. Paska rozrzadu (firmy Gates, Contitech lub Bosch)
2. Rolki napinajacej pasek rozrzadu (Ruville lub SKF)
3. Roli prowadzacej pasek rozrzadu (Ruville lub SKF)
4. Napinacza paska rozrzadu (Ruville, SKF)
5. Pompa wody (Hepu, SKF, Ruville)
A czesci napewno znjadziesz na alleggro

witam a czy do C5 2.8 z napędem na przód moge zamowić konkretnie ten zestaw? http://moto.allegro.pl/item388110126_ro ... w_97_.html
witam,
a ja mam pytanie bo gdzies widzialem na forum, ale znalezc nie moge. otoz bede niedlugo wymienial rozrzad i widzialem gdzies fotki, ze nie trzeba rozbierac calego przodu tylko go lekko wysunac. i pytanie mam takie co jest potrzebne aby ten przod troszke wysunac(co odkrecic lub przykrecic aby to sie nie rozlecialo). narzedzia wszystkie powinienem miec na miejscu takze prosilbym o ew. linka i krotka informacje.
silnik to 2.8v6
z gory dzieki
[ Dodano: 2008-12-20, 19:39 ]
hmm.. cos tak cicho troszke jesli chodzi o odzew :-P
a ja mam pytanie bo gdzies widzialem na forum, ale znalezc nie moge. otoz bede niedlugo wymienial rozrzad i widzialem gdzies fotki, ze nie trzeba rozbierac calego przodu tylko go lekko wysunac. i pytanie mam takie co jest potrzebne aby ten przod troszke wysunac(co odkrecic lub przykrecic aby to sie nie rozlecialo). narzedzia wszystkie powinienem miec na miejscu takze prosilbym o ew. linka i krotka informacje.
silnik to 2.8v6
z gory dzieki
[ Dodano: 2008-12-20, 19:39 ]
hmm.. cos tak cicho troszke jesli chodzi o odzew :-P
[A6 C5] Sprawdzenie rozrządu
Witam wszystkich forumowiczów, niedługo kupuję Audi A6 2.4 z przebiegiem 150k km. Właściciel mówił, że rozrząd był wymieniany w Niemczech. Jak myślicie, czy można jakoś sprawdzić stan rozrządu, jak to rozpoznać? A może da się sprawdzić o ile licznik był cofnięty? Bo nie chciałbym wydawać tak dużej kasy na początek. Proszę o pomoc, pozdrawiam. 

-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 c5 2.4] Problemy po wymianie rozrządu
Witam wszystkich serdecznie - jestem nowym członkiem forum. Nie dawno kupiłem moją A6 2.4 C5 i ponieważ auto ma przebieg ok., 277.000 zacząłem od wymiany rozrządu w jednej z lubelskich stacji. Przed wymianą samochód chodził cichutko natomiast po wymianie zaczęła huczeć klimatyzacja i wspomaganie. Zrobiłem awanturę na stacji, ale oni wyparli się wszystkiego - nie mam pojęcia czy to zbieg okoliczności czy coś spieprzyli przy składaniu wszystkiego do kupy
Klima huczy po przejechaniu nawet 5 kilometrów i cichnie dopiero przy temp. Ok. 90 stopni , natomiast wspomaganie od czasu do czasu na postoju i przy ruchach kierownicą (pod pedałami gazu i sprzęgła czuć również drgania pod stopami). Wydałem 2000PLN za rozrząd a problemy się podwoiły. Błagam pomóżcie!!!!!
_powitania
Klima huczy po przejechaniu nawet 5 kilometrów i cichnie dopiero przy temp. Ok. 90 stopni , natomiast wspomaganie od czasu do czasu na postoju i przy ruchach kierownicą (pod pedałami gazu i sprzęgła czuć również drgania pod stopami). Wydałem 2000PLN za rozrząd a problemy się podwoiły. Błagam pomóżcie!!!!!
_powitania
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 19:29 przez desintegrate, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Po pierwsze przywitaj sie w dziale. Po drugie szkoda ze dopiero po sie pytasz. Koszt rozrządu to części 900zł wymiana bym ci naraił mechanika za 400-500zł i mógłbym zagwarantować ze nie podmieni nic i zrobi to dobrze . Teraz podstawa podepnij vag, może zle naciągnęli paski?? Wymieniałeś tylko rozrząd czy paski klinowe??