w niedlugim czasie bede zmuszony wymienic pompe paliwa w a6 (c5) 2.8 quattro .Znalazlem juz jedna osobe na allegro ktora moze mi taka pompe dostarczyc.Pytanie tylko gdzie ona dokladnie jest tzn.W wiekszosci samochodow jest z gory w baku czy audi ma pompe zewnetrzna?Czy takze w baku lecz zeby ja zdemontowac trzeba takze zdemontowac bak?W quattro jest to jak wiemy dosc klopotliwe .Trzeba zdemontowac uklad wydechowy, wal , dyferencjal(prawdopodobie) po czym bak?Jesli mozecie mi jakos pomoc bardzo dziekuje.
Nazywaj poprawnie tematy :!:
[A6 C5 2.8 Q]W ktorym miejscu dokladnie pompa...
[A6 C5 2.8 Q]W ktorym miejscu dokladnie pompa...
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2008, 07:10 przez rallymen, łącznie zmieniany 1 raz.
1
od gory w bagazniku jest dekiel myslalem ze to jest pomnpa ale sa tam tylko dwa kable bez wezykow wiec wnioskuje ze to wskaznik poziomu paliwa.Jestes pewny ze robili to z srodka? czy bagaznika?
.
no wlasnie bede ja chcial wymienic ze wzgedu ze buczy mysle ze jest juz lekko przytarta lub czort ja wie ale w kazdym badz razie halsuje.Czy orientujecie sie czy jest to pompa jedno biegowa czy dwu? ilu barowa jest? i czemu jej wyciagniecie to mordega?jakies szczegoly prosze:)
[ Dodano: 2008-09-13, 14:58 ]
witam mieliscie racje pompa jest pod siedzeniem od strony pasazera u was u mni ekierowcy(poniewaz wersja angielska) ale generalnie mam dekielki po obui stronach
i teraz pytanie co dokladnie to jest w bagazniku jest tez jeden wiecd jeden pompa jeden wskaznik paliwa a ten 3 to cos do kompa?
[ Dodano: 2008-09-13, 14:58 ]
witam mieliscie racje pompa jest pod siedzeniem od strony pasazera u was u mni ekierowcy(poniewaz wersja angielska) ale generalnie mam dekielki po obui stronach
i teraz pytanie co dokladnie to jest w bagazniku jest tez jeden wiecd jeden pompa jeden wskaznik paliwa a ten 3 to cos do kompa?