[2.5 TDI AKE 180 KM] Gdzie kupić pompę VP44???
[2.5 TDI AKE 180 KM] Gdzie kupić pompę VP44???
Panowie gdzie można w rozsądnych pieniądzach kupić nową pompę wtryskową?
Jest dużo ofert po 3000zł ale trzeba oddać starą(po co) czy jest w tym jakiś haczyk?
[ Dodano: 2011-02-10, 19:37 ]
Dziś trochę poszukałem podzwoniłem i już mniej więcej wiem co jest grane. Okazało się że mój znajomy jeżdżący w firmie transportowej wozi TE właśnie pompy dla jednej z firm w Polsce, która je sprzedaje. Poprosiłem go aby podpytał sprzedawców co i jak...W błyskawicznym tempie zorganizował dla mnie takie informacje cytuję" Firma BOSCH mająca swoje magazyny w kilkunastu miastach w Niemczech przechowuje tam części, w tym także pompy. Procedura(Podobno)jest taka że pompa leżąca w magazynie dłużej niż 2 lata nadaje się do ponownego złożenia i kalibracji. Firmie Bosch się to nie opłaca i wystawia te pompy na sprzedaż do swoich serwisów i dystrybutorów ale tylko w ilościach hurtowych i tylko do autoryzowanych stacji obsługi."
Firma, o której mówię ma pełną autoryzacje Boscha stoły testowe itd full opcja serwisowa.
Trochę jestem sceptyczny do tego tematu, czekam na wasze opinie
Pozdrawiam
P.S.
Dają roczną gwarancje bez limitu kilometrów
Jest dużo ofert po 3000zł ale trzeba oddać starą(po co) czy jest w tym jakiś haczyk?
[ Dodano: 2011-02-10, 19:37 ]
Dziś trochę poszukałem podzwoniłem i już mniej więcej wiem co jest grane. Okazało się że mój znajomy jeżdżący w firmie transportowej wozi TE właśnie pompy dla jednej z firm w Polsce, która je sprzedaje. Poprosiłem go aby podpytał sprzedawców co i jak...W błyskawicznym tempie zorganizował dla mnie takie informacje cytuję" Firma BOSCH mająca swoje magazyny w kilkunastu miastach w Niemczech przechowuje tam części, w tym także pompy. Procedura(Podobno)jest taka że pompa leżąca w magazynie dłużej niż 2 lata nadaje się do ponownego złożenia i kalibracji. Firmie Bosch się to nie opłaca i wystawia te pompy na sprzedaż do swoich serwisów i dystrybutorów ale tylko w ilościach hurtowych i tylko do autoryzowanych stacji obsługi."
Firma, o której mówię ma pełną autoryzacje Boscha stoły testowe itd full opcja serwisowa.
Trochę jestem sceptyczny do tego tematu, czekam na wasze opinie
Pozdrawiam
P.S.
Dają roczną gwarancje bez limitu kilometrów
-
- Forum Audi A6 / A7
Pompy wtryskowe
Bogdan Huber
ÂŚleszowice 186 (koło Wadowic)
501051015 / 338774568
gośc ma zakład - przede wszystkim uszkodzona pompa idzie do zdania - dlaczego
a no dlatego że facet ma sprzet do regeneracji - napawa i frezuje zatarte pompy - elektronika pompy idzie nowa - wiekszośc przypadków uszkodzenia VP44 to upalony tranzystor - odpowiada za to zatarty przestawiacz kata wtrysku - można wymienić sam tranzystor - jednak to nie załatwi sprawy - po krótkim czasie następny się upali ...
nie wiem jak cenowo kupno pompy teraz wygląda - ja wymieniałem VP44 u niego 4ry lata temu - do dziś nie mam z nią najmniejszych problemów
BTW - gośc daje roczną gwarancje - nie uznaje reklamacji tylko w przypadku kiedy w pompie znajdzie olej opałowy
Bogdan Huber
ÂŚleszowice 186 (koło Wadowic)
501051015 / 338774568
gośc ma zakład - przede wszystkim uszkodzona pompa idzie do zdania - dlaczego

a no dlatego że facet ma sprzet do regeneracji - napawa i frezuje zatarte pompy - elektronika pompy idzie nowa - wiekszośc przypadków uszkodzenia VP44 to upalony tranzystor - odpowiada za to zatarty przestawiacz kata wtrysku - można wymienić sam tranzystor - jednak to nie załatwi sprawy - po krótkim czasie następny się upali ...
nie wiem jak cenowo kupno pompy teraz wygląda - ja wymieniałem VP44 u niego 4ry lata temu - do dziś nie mam z nią najmniejszych problemów
BTW - gośc daje roczną gwarancje - nie uznaje reklamacji tylko w przypadku kiedy w pompie znajdzie olej opałowy
leo ...
Diagnoza Bosch ASO i 3 niezależnych pompiarzy:tx-didi pisze: kolego, mozesz podac gdzie uslyszales taka diagnoze ? (i jak to dokladniej wygladalo). Pytam z ciekawosci...
Zatarty tłok przestawiacza-220zł, zatarta obudowa-700zł, zatarty pierścień krzywkowy-480, wałeczki-200, głowica też uszkodzona-1200, padający czujnik położenia wałka-300 Razem ponad 3000zł więc proponujemy Panu szukać nowej...
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Wiadomo, że w dzisiejszych czasach naprawić można wszystko tylko za jaką cenę? Napisałem że pompa nie nadaje się do naprawy, bo moim zdaniem wymiana np. głowicy w pompie na nową i pozostawienie reszty starych elementów jest trochę bezsensowne mając na uwadze niesamowitą precyzję pracy poszczególnych części
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ok, wracajac do glownego tematu watku - wszystkie oferty, z jakimi mialem okazje sie zapoznac, przewiduja oddanie starej pompy (wiec mozna powiedziec ze jest to regeneracja), najtansze to w okolicach 2500 (znalezione na allegro). Jedyna opcja (z jaka sie spotkalem) aby pompy nie zostawiac, to ASO ('malo zachecajace' cenowo), serwis boscha (troche tansze niz ASO) lub kupno uzywanej na allegro...
Wlasciwie opcja kupna regenerowanej (oferta z allegro, lecz ogloszenia warsztatow), czyli te <> 2500 wydawalaby sie calkiem rozsadna, lecz wiem tez ze mozna kupic zamienniki orginalnych czesci boscha do pomp, do ktorym mam watpliwosci (byc moze nieuzasadnione) dotyczace jakosci ich wykonania oraz trwalosci. Chociaz podkreslam, ze nie mam zadnych doswiadczen wskazujacych ze faktycznie sa takie, malo tego - niewykluczone ze sa to dostawcy orginalnych czesci boscha (ktorego rowniez spora czesc produkcji to 'made in china').
Wlasciwie opcja kupna regenerowanej (oferta z allegro, lecz ogloszenia warsztatow), czyli te <> 2500 wydawalaby sie calkiem rozsadna, lecz wiem tez ze mozna kupic zamienniki orginalnych czesci boscha do pomp, do ktorym mam watpliwosci (byc moze nieuzasadnione) dotyczace jakosci ich wykonania oraz trwalosci. Chociaz podkreslam, ze nie mam zadnych doswiadczen wskazujacych ze faktycznie sa takie, malo tego - niewykluczone ze sa to dostawcy orginalnych czesci boscha (ktorego rowniez spora czesc produkcji to 'made in china').
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
ok prosze bardzo.Ostatnio patrzyłem bo kolega ma problem z A4, 2.5tdi i też pompa na wykończeniu.
Zaczniemy od góry:
2099zł- http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-po-re ... 87482.html
1400zł- http://allegro.pl/audi-vw-2-5-tdi-pompa ... 99928.html
950zł- http://allegro.pl/pompa-vp-audi-vw-2-5- ... 18122.html
było jeszcze wiecej aukcji ale akurat się pokończyły... widziałem za 1100zł, 1240zł powinne na dniach być.
Zaczniemy od góry:
2099zł- http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-po-re ... 87482.html
1400zł- http://allegro.pl/audi-vw-2-5-tdi-pompa ... 99928.html
950zł- http://allegro.pl/pompa-vp-audi-vw-2-5- ... 18122.html
było jeszcze wiecej aukcji ale akurat się pokończyły... widziałem za 1100zł, 1240zł powinne na dniach być.