[A6 C5]Problem z trzykrotnym pikaniem i znaczkiem(!)
[A6 C5]Problem z trzykrotnym pikaniem i znaczkiem(!)
Witam.
Problem jest własnie z tym znaczkiem, otóż przy kazdym przekręceniu kluczyka piknie trzy razy i zapala sie ta kontrolka(!), czytałem że to wina klocków-sprawdzałem bardzo dobre, problem płynu-sprawdzałem jest, problem czujnika hamulców-sprawdzałem wszystko śmiga, podobno aku jak słaby tez sie tak dziieje-niestety mój bardzo dobry i zostaje ABS i z nim mam własnie problem podpinałem auto pod VAG-A i nawet nie chce sipolaczyc bezposrednio z ABS sprawdzałem czujniki i w kole od kierowcy byl popsuty wymienilem nadal nie dziala, czyzby bylbym to sterownik i nie moze nawet zczytac ABS? a sterownika nie kupi sie oddzielnie bez pompy, prawda? a taki wydatek to w grannicach 800zł. Prosze o pomoc w tej sprawie i z góry dziekuje.
Problem jest własnie z tym znaczkiem, otóż przy kazdym przekręceniu kluczyka piknie trzy razy i zapala sie ta kontrolka(!), czytałem że to wina klocków-sprawdzałem bardzo dobre, problem płynu-sprawdzałem jest, problem czujnika hamulców-sprawdzałem wszystko śmiga, podobno aku jak słaby tez sie tak dziieje-niestety mój bardzo dobry i zostaje ABS i z nim mam własnie problem podpinałem auto pod VAG-A i nawet nie chce sipolaczyc bezposrednio z ABS sprawdzałem czujniki i w kole od kierowcy byl popsuty wymienilem nadal nie dziala, czyzby bylbym to sterownik i nie moze nawet zczytac ABS? a sterownika nie kupi sie oddzielnie bez pompy, prawda? a taki wydatek to w grannicach 800zł. Prosze o pomoc w tej sprawie i z góry dziekuje.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 11:00 przez jajco200, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
kontrolka (!) jest od ukladu hamulcowego ogolnie, kontrolka abs od abs i asr bo to polaczone a od klockow jest mniej wiecej takie cos (o) tylko przerywane... to co opisujesz u siebie to awaria sterownika.poszly zimne luty pewnie no i nie komunikuje sie z nim ale dziwne ze nie zaswieca sie kontrolka ABS. u mnie tak bylo ale mialem oszukanstwo zrobione. abs nie dzialal alarmu tez nie bylo. zobacz czy na pinie 21 w kostce do sterownika nie jest zwarty kabelek z innym pinem. tak podaje sie mase zeby kontrolki nie wywalalo...jajco200 pisze:zapala sie ta kontrolka(!), czytałem że to wina klocków
ale tak wogole to masz abs jak hamujesz??? czujesz "tyrkotanie" pod noga?
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
kolego masz uszkodzony sterownik ABS .ja tez to miałem i takie same objawy jak u ciebie.zglos sie do olo_gsm.
kontakt ;
http://www.vagelektronika.pl/
kontakt ;
http://www.vagelektronika.pl/
Tak pojechalem na szrot wytargalem z innej a6 naszczescie seria pasowala wymienilem u siebie i smiga .... na 100% MAsz padniety sterownik .... nie masz poco sprawdzac pinow ... ale twoja wola i ochota .... kontrolki dzwieki wszystko gasnie samo bez kompa ... pozatym byles na kompie i nie mogli sie polonczyc z abs-em wiec to juz mowi samo za siebie Pozdro milej zabawy
Likom-Tomek: Jesli pomoglem zaznacz to
!!!!

Mam dokladnie ten sam problem
gdzie jest ten sterownik?:)
Na jednym forum mi podpowiadaja abym wyjal ECU i go wygrzal na kaloryferze,a mechanik ktory sie specjalizuje w autach grupy VAG chce mi wymienic pompe abs.
Nie ma reguly kiedy sie zapala kontrolka,ale czesciej sie zapala gdy jest wilgotno na dworzu.
Juz sam nie wiem co z tym robic i gdzie szukac przyczyny.

Na jednym forum mi podpowiadaja abym wyjal ECU i go wygrzal na kaloryferze,a mechanik ktory sie specjalizuje w autach grupy VAG chce mi wymienic pompe abs.
Nie ma reguly kiedy sie zapala kontrolka,ale czesciej sie zapala gdy jest wilgotno na dworzu.
Juz sam nie wiem co z tym robic i gdzie szukac przyczyny.
Maksiu tutaj masz filmik .... sterownik jest na pompie od ABS-u jesli mechanik dorwal np na szrocie albo gdzies tanio komplet to wymien komplet jednak numery pompy jak i sterownika sa bardzo istotne milego ogladania filmiku jesli Ci pomoglem zaznacz to ... 

Likom-Tomek: Jesli pomoglem zaznacz to
!!!!