Witam .posiadam alarm ten uniwersalny w audi,jako opcja wyposażenia.Co jakiś czas gdy zamykam samochód alarm po kilku minutach zaczyna wyć,czasem jast ok ale czasem kilka razy w tygodniu.Po załączeniu alarmu , następuje zamknięcie drzwi,a po ok 30 sek pewny dzwięk ,co odbieram jako 'uzbrojenie' alarmu.Nie wiem czy to normalne,więc nie wiem co sprawdzić od czego zacząć.
Dziękuję
[a6 c5] problem z alarmem
[a6 c5] problem z alarmem
krisskin
Witam, mam ten sam problem. Po podłączeniu kompa miałem błędy klapy, drzwi i ultra dźwiękowego. Po skasowaniu alarm się włączył ponownie i pokazały się błędy alarmu ultra dźwiękowego. Skasowałem jeszcze raz i przy zamykaniu samochodu dezaktywowałem czujki w środku. Alarm nie uruchamiał się przez parę dni po czym załączył się znów
. Znacie jakiegoś fachmana w okolicach Krakowa lub Częstochowy.

- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
krisskin, może być coś z mikrostykiem. Miałem to samo z alarmem.
Woda może lecieć na mikrostyk i załącza się alarm.
ps.
U mnie jest już wszystko zrobione
http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowlaczn ... 79033.html
Woda może lecieć na mikrostyk i załącza się alarm.
ps.
U mnie jest już wszystko zrobione

http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowlaczn ... 79033.html
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
krisskin: Sam wymieniłeś ten mikrostyk? Gdzie się znajduje? 
U mnie jak się alarm włączy to nie świeci się światełko w środku. Nie mam problemów że Fis pokazuje błędnie drzwi otwarte.
Wszystko działa okej tylko sam się włącza alarm. Chodzę zamykam drzwi, klapę. Załamany jestem. Dopiero jak zabrałem baterie z pilota to mam spokój. Zamykam kluczem auto i po chwili otwieram drzwi kierowcy-zamykam, przekręcam kluczykiem 2 razy w strone zamykania. Po tym zabiegu dioda przy ryglach nie miga.
[ Dodano: 2011-05-17, 20:42 ]
Witam!
Alarm na vagu zostawił dwa błędy:
1370
1368
Proszę o pomoc. Czy ktoś miał problem z ultradzwiekami?

U mnie jak się alarm włączy to nie świeci się światełko w środku. Nie mam problemów że Fis pokazuje błędnie drzwi otwarte.
Wszystko działa okej tylko sam się włącza alarm. Chodzę zamykam drzwi, klapę. Załamany jestem. Dopiero jak zabrałem baterie z pilota to mam spokój. Zamykam kluczem auto i po chwili otwieram drzwi kierowcy-zamykam, przekręcam kluczykiem 2 razy w strone zamykania. Po tym zabiegu dioda przy ryglach nie miga.
[ Dodano: 2011-05-17, 20:42 ]
Witam!
Alarm na vagu zostawił dwa błędy:
1370
1368
Proszę o pomoc. Czy ktoś miał problem z ultradzwiekami?
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego mikro styki masz w zamku poszukaj na forum tam jest wszystko opisane jak sie do niech dobrać 
Prosze bardzo coś tu powinienieś znaleść
https://a6klub.pl/a6-c5-naprawa-wylacznika-krancowego-wlacznik-swiatel-vt7118,60.htm

Prosze bardzo coś tu powinienieś znaleść
https://a6klub.pl/a6-c5-naprawa-wylacznika-krancowego-wlacznik-swiatel-vt7118,60.htm
Mikrostyki w zamku mam sprawne, błąd na kompie pokazuje się tylok przy utradzwiękach. Wyjołem pare cardrige- uf
przedmuchałem i złożyłem zpowrotem. Nic nie pomogło dalej sie dzieje to samo. Kardidze wyjołem z pod kierownicy kolo bezpieczników. Przypuszczam że to moduł komfortu.
Po zamknięciu auta z pilota po jakimś czasie się włącza alarm. Jak wyłączę ultra dzwięki w słupku przy drzwiach i zamknę z pilota tak samo się włącza. Nie wiem co robić, chyba mnie czeka serwis $$$.
[ Dodano: 2011-08-08, 14:15 ]
Witam,
ogrzewam temat.
Problemu z Alarmem nie udało mi sie rozwiązać.
Teraz padło mi otwieranie szyb w środku, nie swieci sie oświetlenie kabiny. Zamykanie w środku auta nie działa. Na słupku wyłączenie utradźwięków-kontrolka nie pali się.
Po zamknięciu diody przy rygielkach się nie palą.
Co to może być?
[ Dodano: 2011-08-08, 14:25 ]
FIS pokazuje ze mam wszystkie drzwi otwarte
oczywiście są zamknięte.
[ Dodano: 2013-03-19, 16:47 ]
Alarm zaczoł działać, sam z siebie sie naprawił:). Auto przed moim kupnem stalo ze 2 miechy bez jazdy.

Po zamknięciu auta z pilota po jakimś czasie się włącza alarm. Jak wyłączę ultra dzwięki w słupku przy drzwiach i zamknę z pilota tak samo się włącza. Nie wiem co robić, chyba mnie czeka serwis $$$.
[ Dodano: 2011-08-08, 14:15 ]
Witam,
ogrzewam temat.
Problemu z Alarmem nie udało mi sie rozwiązać.
Teraz padło mi otwieranie szyb w środku, nie swieci sie oświetlenie kabiny. Zamykanie w środku auta nie działa. Na słupku wyłączenie utradźwięków-kontrolka nie pali się.
Po zamknięciu diody przy rygielkach się nie palą.
Co to może być?
[ Dodano: 2011-08-08, 14:25 ]
FIS pokazuje ze mam wszystkie drzwi otwarte

[ Dodano: 2013-03-19, 16:47 ]
Alarm zaczoł działać, sam z siebie sie naprawił:). Auto przed moim kupnem stalo ze 2 miechy bez jazdy.