witam, ostatnio uderzył we mnie samochód, a dokladnie czekałem na skręt w lewo ze skręconymi już w lewo kołami i z naprzeciwka uderzył we mnie samochód.Najpierw uderzył w to wystające lewe koło a następnie w lewy tył a dokładnie sam koniec auta(nadkole zderzak i lampa ). czy jest możliwe że kompresor został uszkodzony ?chodzi teraz głośno i słabo pompuje. jutro jadę na oględziny do audi, czy mogę domagać się wymiany kompresora zawieszenia?
[ Dodano: 2011-01-30, 15:20 ]
dodam jeszcze że jedyne zewnętrzne oznaki kolizji to zarysowanie nadwozie lewy tył (wspomniane wcześniej elementy) po uderzeniu w przednie koło nie ma zewnętrznych śladów ale wyskoczyły kontrolki zawieszenia, poziomowania świateł i air bag. Martwią mnie ewentualne obrażenia wewnętrzne głównie zawieszenie, już widzę że lewe przednie nadkole jest niżej od reszty a miech był nie dawno wymieniany. czy na skutek np zwiększenia ciśnienia w układzie podczas uderzenia w przednie koło lub przez samo uderzenie w tył zadwozia mógł uszkodzić się kompresor?
[allroad] zawieszenie po kolizji
[allroad] zawieszenie po kolizji
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 18:48 przez jozin, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziś byłem na wstępnych oględzinach w serwisie audi i usłyszałem że pneumatyki to oni raczej nie będą robić i nawet jeśli kuca mi teraz lewy przód to na pewno nie miało to związku z uderzeniem w to koło a raczej miech po prostu się przetarł jak zasugerował gość z działu przyjęcia szkód, chodź by od drobnych kamyków których teraz pełno na drodze nawet jeśli nie dawno wymieniłem miech na nowy i kompresora też nie zmienią bo to po prostu się zużywa i allroady często się psują. stwierdził że ubezpieczalnia nie uzna tych uszkodzeń jako skutek stłuczki i sam będę musiał za to zapłacić z własnej kieszeni...
to kur.. przegięcie!
Poradźcie coś co mam z tym zrobić?
to kur.. przegięcie!
Poradźcie coś co mam z tym zrobić?
- Mateo4021G
- Forum Audi A6 / A7
Witam mam podobny problem co jozin, dostałem uderzenie w lewe koło, koleś ugodowy obyło się bez policji, bo uszkodzenia wydawały się być małe (uszkodzony błotnik, nadkole, migacz i felga) niestety z racji tego że byłem jeszcze w szoku nie przyjrzałem się że uderzenie poszło na koło, byłem u paru kumpli i mechaników każdy mówi co innego na geometrii koleś złapał się za głowę i powiedział że cała przednia zawiecha do wymiany, aż usiadłem i przeżegnałem się lewą noga co teraz wymieniać całe zawieszenie czy tylko lewą stronę, zauważyłem także wyciek z pompy wtryskowej czy to wina uderzenia ?
![Obrazek]()