Witam Wszystkich
Mam do Was nietypowe pytanie.
Moja niunia audi A6 1.9 TDI (skrzynia manual) miała kilka dni temu stłuczkę do wymiany zderzak z parktronikiem , klapa, lampa, lekko pofalowana podłoga. Gościu wjechał mi w tył auta.
Moje pytanie dotyczy tego że oprócz w/w rzeczy awarii doznało sprzegło tzn. zaraz po stłuczce odpaleniu auta i wciśnięciu pedału sprzęgła było słuchać charakterystyczny pisk jak zwolniłem pedał było OK po przejechaniu kilku km nie było możliwości włożenia już żadnego biegu. po rozebraniu okazało się że z koła dwumasowego wypłynęła jakaś maź.
Czy to przypadek ? czy jest możliwa awaria koła i sprzęgła po uderzeniu w tył auta.
Proszę Was o możliwie szybką odpowiedz. Ważne. Dzięki
[Audi A6 C5 1.9 TDI] Awaria sprzęgła
[Audi A6 C5 1.9 TDI] Awaria sprzęgła
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 16:40 przez MarcinF, łącznie zmieniany 2 razy.
MarcinF
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
solodnego dzwona zaliczyłes skoro az podłoga pofalowana . ( w co trafiłes ? ) :-? . powiem ze po takim zdazeniu nikt normalny (
) nie odpalał by silnika i nie jechał na kołach kilka kilometrów . przeciez mogła uszkodzic sie chłodnica lub wyciek oleju z silnika . i zatarcie silnika jak nic . u ciebie chyba tez niezły bałagan sie zrobił pod maską . od uderzenia mogły pourywac sie poduszki pod silnikiem i skrzynią . mogło ulec uszkodzeniu połączenie skrzynia -silnik . silnik i skrzynia jest w samochodzie zamocowaca współosiowo . po silnym udeżeniu juz wzgledem siebie nie zachowują parametrów . juz nie współpracują ze sobą poprawnie . sam widzisz jakie następstwa są tego . generalnie taniej wyniosła by cie laweta . teraz zapłacisz dużo .