Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 1.9 TDI] Awaria sprzęgła

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
MarcinF
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 1.9 TDI] Awaria sprzęgła

Post autor: MarcinF » 23 sty 2011, 23:42

Witam Wszystkich
Mam do Was nietypowe pytanie.
Moja niunia audi A6 1.9 TDI (skrzynia manual) miała kilka dni temu stłuczkę do wymiany zderzak z parktronikiem , klapa, lampa, lekko pofalowana podłoga. Gościu wjechał mi w tył auta.
Moje pytanie dotyczy tego że oprócz w/w rzeczy awarii doznało sprzegło tzn. zaraz po stłuczce odpaleniu auta i wciśnięciu pedału sprzęgła było słuchać charakterystyczny pisk jak zwolniłem pedał było OK po przejechaniu kilku km nie było możliwości włożenia już żadnego biegu. po rozebraniu okazało się że z koła dwumasowego wypłynęła jakaś maź.
Czy to przypadek ? czy jest możliwa awaria koła i sprzęgła po uderzeniu w tył auta.
Proszę Was o możliwie szybką odpowiedz. Ważne. Dzięki
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 16:40 przez MarcinF, łącznie zmieniany 2 razy.
MarcinF

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 24 sty 2011, 11:07

solodnego dzwona zaliczyłes skoro az podłoga pofalowana . ( w co trafiłes ? ) :-? . powiem ze po takim zdazeniu nikt normalny ( ;-) ) nie odpalał by silnika i nie jechał na kołach kilka kilometrów . przeciez mogła uszkodzic sie chłodnica lub wyciek oleju z silnika . i zatarcie silnika jak nic . u ciebie chyba tez niezły bałagan sie zrobił pod maską . od uderzenia mogły pourywac sie poduszki pod silnikiem i skrzynią . mogło ulec uszkodzeniu połączenie skrzynia -silnik . silnik i skrzynia jest w samochodzie zamocowaca współosiowo . po silnym udeżeniu juz wzgledem siebie nie zachowują parametrów . juz nie współpracują ze sobą poprawnie . sam widzisz jakie następstwa są tego . generalnie taniej wyniosła by cie laweta . teraz zapłacisz dużo .

MarcinF
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarcinF » 24 sty 2011, 16:35

OK ale auto jezdziło wszystko było OK uderzenie było w tył i żadna chłodnica ani elementy z przodu nie mogły ucierpieć.

[ Dodano: 2011-01-25, 06:35 ]
Jeżeli cos wiecie na temat odpiszcie prosze. Jest to dla mnie b.ważna sprawa. Dzięki.
MarcinF

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja