[A6 C5] 260km/h Wyłącza sie ESP?
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] 260km/h Wyłącza sie ESP?
Witam was miałem kiedyś taką przypadłość leciałem 250 km/h swoją audi <w niemczech oczywiście> dojechałem do końca autostrady popatrzałem na deske i zauważyłem ze swieci sie kontrolna esp a jej nie wyłączałem pomyslałem ze moze przypadkowo wcisłem i sie wyłączyło esp. Ale wczoraj znowu leciałem 280 <mam silnik po przerubkach> i cały czas patrzałem sie na deske podczas gdy przekroczyłem 230 wyłączyło mi sie ESP ale jechałem dalej
powiedzcie co to moze być za problem. Myśle ze to kiedyś moze sie przydażyc w sytacji gdy ono będzie potrzebne jeszcze przy takiej prędkości. Dodam jeszcze ze autko ma malutki przebieg niecałe 90 tyś

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Możesz rozwinąć myśl bo nie wiem dlaczego tak miałoby być??zibus1 pisze:przy takiej prędkości jak by ci się włączyło ESP to u świętego Piotra byś powoził,to normalne ze komputer wyłącza ten system
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
ABS też blokuje koła. Przy takiej prędkości też nie działa bo wylecisz w kosmos?
Piszesz bo wiesz czy piszesz bo tak Ci się wydaje kolego?
Zarówno ABS i ESP są systemami bezpieczeństwa, więc raczej nie wyłączają się przy dużych prędkościach a wręcz przeciwnie- są jeszcze bardziej potrzebne.
Nie twierdzę, że mam rację na pewno, ale raczej mylisz się :idea: a kolega Demon1948, powinien podpiąć auto pod VAG-a i poszukać błędów
PS
Zasada działania ESP jest o wiele bardziej skomplikowana: czujniki prędkości obrotowej kół, czujniki skrętu, czujniki przyspieszenia poprzecznego, czujniki przyspieszenia kątowego i może jeszcze jakieś dziesięć innych
Piszesz bo wiesz czy piszesz bo tak Ci się wydaje kolego?
Zarówno ABS i ESP są systemami bezpieczeństwa, więc raczej nie wyłączają się przy dużych prędkościach a wręcz przeciwnie- są jeszcze bardziej potrzebne.
Nie twierdzę, że mam rację na pewno, ale raczej mylisz się :idea: a kolega Demon1948, powinien podpiąć auto pod VAG-a i poszukać błędów

PS
Zasada działania ESP jest o wiele bardziej skomplikowana: czujniki prędkości obrotowej kół, czujniki skrętu, czujniki przyspieszenia poprzecznego, czujniki przyspieszenia kątowego i może jeszcze jakieś dziesięć innych

Ostatnio zmieniony 21 sty 2011, 20:39 przez robsonb73, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
-
- Forum Audi A6 / A7
dzisiaj w dorodze do pracy 2 pasmówka tez poleciałem 240 i znowu sie wyłączyło przy około 232 koło tego. A co do patrzenia na deske przy takiej predkości lubie prekość i cały czas tak jezdze 20 pkt na kącie hahaha. Jutro pojade do znajomego i podepne go pod vaga. Pozdro i dzięki
[ Dodano: 2011-01-21, 23:31 ]
A i jeszcze jednoo jak myślicie czu auto by to zniosło jade te 290 i naciskam pedał hamulca do końca co sie dzieje z autem
pękają tarcze czy coś takiego bo jak wymieniałem tarcze na wieksze to zdziwiłem sie ze zaciski trzymają tylko takie 2 małe śrubki i przy tak duzym obciążeniu one nie pękną ciekawe??
[ Dodano: 2011-01-21, 23:31 ]
A i jeszcze jednoo jak myślicie czu auto by to zniosło jade te 290 i naciskam pedał hamulca do końca co sie dzieje z autem

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Demon1948, nie wiem czy pękają , ale nie sprawdzaj może :-P :mrgreen:
A mam jeszcze pytanie z innej beczki: opony zimowe masz z takim indeksem prędkości aż ?
A mam jeszcze pytanie z innej beczki: opony zimowe masz z takim indeksem prędkości aż ?
-
- Forum Audi A6 / A7
tak aktegoria jakaś a+ wiem ze na zwyczajnej A mozna 240 leciec podajże. a zimowe mam tez a+ dostałem do auta jak kupiłem jeszcze na kolcach. Jak go kupiłem to miałem taką przygode pierwszy dzien i na autostrade wyprubowac go doleciałem do 180 i wyskoczył mi ogranicznik predkosci na desce zadzwoniłem do kolesia od auta i powiedził mi ze opony tylko sa do 180 a ja do 200 dobiłem hehe wiecej sie bałem i myśle kto ma 250 km pod machą i opony do 180 w ten sam dzień kupiłem opony A+ do 320 cos takiego bo te 180 to nieraz na obwodnicy w mieście sie leci 

-
- Forum Audi A6 / A7
mam dyslekcje kolego zauważ ze wszędzie gdzie pisze jakiś post pisze na dole ps sory za błędy przesłać ci skana podaj email. A wódki nie pije bo ćwicze ;P
[ Dodano: 2011-01-22, 16:47 ]
A tutaj akurat zapomniałem ;P ale chyba dyslekcja ma cos do prowadzenia auta ?Jak czarni są w sejmie, paliwo po 5 zł, podatki w góre, to co ja nie moge mieć dyslekcji i byc dobrym kierowcą jak ty jeżdzisz zgodnie z przepisami bardzo sie ciesze ja lubie predkość i tyle
Pozdro a mam 31 lat
[ Dodano: 2011-01-22, 16:47 ]
A tutaj akurat zapomniałem ;P ale chyba dyslekcja ma cos do prowadzenia auta ?Jak czarni są w sejmie, paliwo po 5 zł, podatki w góre, to co ja nie moge mieć dyslekcji i byc dobrym kierowcą jak ty jeżdzisz zgodnie z przepisami bardzo sie ciesze ja lubie predkość i tyle

Demon1948, może to ci trochę pomoże
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 30acbf0f1b
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 30acbf0f1b
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Demon1948, dołączając do społeczności a6 klubu zgadzałeś się na regulamin, w regulaminie było wyraźnie:
Nawet Tomkom stara się jak może, żeby pisać w miarę poprawnie
Odnośnie tematu. Jeśli ESP się wyłącza z powodu jakiegoś problemu, to podłącz VAGa i powinno wykazać błąd odnośnie tego, jeśli nie, to być może tak być powinno.
ÂŻeby nam się dobrze rozmawiało, wykaż trochę dobrej woli i zacznij pisać posty, które się miło czyta. Zamiast na końcu pisać "sorki, że piszę po chińsku" czy jak Ty to piszesz "sorki za błędy", postaraj się, żeby nie było za co przepraszać.8. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy po opublikowaniu wiadomości na forum, użyj opcji "edytuj", aby je poprawić. Nagminne łamanie zasad ortografii będzie karane ostrzeżeniem.
Nawet Tomkom stara się jak może, żeby pisać w miarę poprawnie

Odnośnie tematu. Jeśli ESP się wyłącza z powodu jakiegoś problemu, to podłącz VAGa i powinno wykazać błąd odnośnie tego, jeśli nie, to być może tak być powinno.