Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 AVANT 2.5TDI AEL] Zwariowane światła

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szamot74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 AVANT 2.5TDI AEL] Zwariowane światła

Post autor: szamot74 » 19 sty 2011, 17:40

Witam ponownie...
Dopiero uporałem się z jednym problemem...
a6-c4-avant-25tdi-ael-slynne-bremse-licht-vt30260.htm
a już pojawił się kolejny. Po wymianie żarówki prawego STOP-u wczoraj wszystko było ok, za to dzisiaj kiedy wsiadłem do auta i przekręciłem kluczyk, odruchowo wcisnąłem hamulec. Ponieważ byłem w garażu zauważyłem że zaświeciło się prawe przednie postojowe :shock: i zapiszczał komp wyświetlając przekreśloną żarówkę. Po uruchomieniu silnika żarówa zniknęła ale po odpuszczeniu hamulca pojawiło się koszmarne BREMSE LICHT i światła STOP pozostały świecąc obydwoma włóknami. Do tego po chwili zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Gdy wciskam hamulec znika BREMSE LICHT i lampka od świec a światła mijania-stop lekko się rozjaśniają ciągle świecąc prawie na maxa...i tak w kółko przy każdym wciskaniu i puszczaniu hamulca... Znalazłem podobny problem w archiwum ale nie ma konkretnej informacji gdzie jest przyczyna:
100-c4-problem-z-swiatlami-hamulcow-vt2 ... B6wiat%B3a
Odświeżcie to proszę :-/
Wciąż mi się śni Quattro 3.0 TDI :-)

Awatar użytkownika
szamot74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szamot74 » 26 sty 2011, 11:00

Wsadziłem żarówkę odwrotnie ale nie na chama i jest ok... Problem w tym, że ktoś kiedyś tam gmyrał i porozginał uchwyty żarówki tak, że można ją montowac na dwa sposoby... Dziwne jest tylko to, że po montażu dzień wcześniej komp i światła nie wariowały. Dopiero rano gdy chciałem jechac do pracy samochód zamienił się w choinkę.... :mrgreen: Ale to już inna bajka :lol:
Pozdrawiam <piwo>
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez szamot74, łącznie zmieniany 1 raz.
Wciąż mi się śni Quattro 3.0 TDI :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja