[A6 C5 2.5 tdi]regulacja wtryskow
[A6 C5 2.5 tdi]regulacja wtryskow
Witam. moje audi A6 silnik BDG 120 kw diesel wydaje mi sie ze slabo przyspiesza. bylem u specjalisty ktory stwierdzil ze wtryski dziwnie pracuja, w sumie mam przejechane dopiero 125oookm. powiedzial ze nie bedziemy ich wymieniac tylko wyregulujemy. czy to mozliwe ze zaplacilem 600 zloty za nic, bo w sumie roznicy nie poczulem. a komputer zadnych bledow nie pokazuje!!
Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 23:06 przez basilio2, łącznie zmieniany 1 raz.
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Kolego, popraw tytuł postu, jak cię moderator prosi (zobacz, jak inni nazywają swoje tematy i zrób analogicznie).
Opisany przez ciebie problem bierze się - jak sądzę - z problemów z układem paliwowym. Było to już omawiane na tym forum, a dotyczy silników BDG/BDH z normą emisji spalin Euro 4. Pojawienie się takich objawów świadczy moim zdaniem o tym, że przebieg w twoim aucie daleko wybiega poza 125 kkm (ale może się mylę), bo problemy z układem paliwowym pojawiają się i nasilają wraz z przebiegiem.
Zajrzyj tu: https://a6klub.pl/a6-c5-25tdi-bdh-nerwowe-drgawki-na-wolnych-obrotach-vt13939.htm.
Opisany przez ciebie problem bierze się - jak sądzę - z problemów z układem paliwowym. Było to już omawiane na tym forum, a dotyczy silników BDG/BDH z normą emisji spalin Euro 4. Pojawienie się takich objawów świadczy moim zdaniem o tym, że przebieg w twoim aucie daleko wybiega poza 125 kkm (ale może się mylę), bo problemy z układem paliwowym pojawiają się i nasilają wraz z przebiegiem.
Zajrzyj tu: https://a6klub.pl/a6-c5-25tdi-bdh-nerwowe-drgawki-na-wolnych-obrotach-vt13939.htm.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

wedlug mojego zeszytu serwisowego jest orginalne 125000 km. wiec auto tez tak wyglada. problem z tym ze wczesniej jezdzilem skoda superb z tym samym silnikiem i przyspieszala o niebo lepiej. ten potrzebuje duzo wiecej czasu. i mechanik wtedy powiedzial ze wtryski sa kiepskie ale je wyreguluje. auto spala jakies 8.0 litrow w miescie.czy po zakupie nowych wtryskow r=trzeba je jeszcze progamowac??