Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 Sedan] xenony/pytanie

Nadwozie
ODPOWIEDZ
veto22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 Sedan] xenony/pytanie

Post autor: veto22 » 17 sty 2011, 21:49

Witam wszystkich.Sprawa wyglada nastepujaco: chce zalozyc samodzielnie xenony u siebie(jeden kolega na forum opisal to idealnie) interesuja mnie HID 4300k slim.(co Wy na to?) ale mam pewien problem.Auto sprowadzilem ze Szwajcarii i mam cos na zasadzie swiatla do jazdy dziennej(nie sa to oddzielne zarowki czzy cos takiego ale sa to H1) odpalam auto na swiatlach i tak sobei jezdze w ciagu dnia a na noc przekrecam to kulko i robia sie troche jasniejsze.
Moje pytanie jest takie: czy jak zaloze xenony to nie bede mial zadnych problemow?moze trzeba cos kombinowac?
pzdr dla wszystkich <piwo>

kowal0502
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kowal0502 » 17 sty 2011, 22:07

hmmm a moze te dzienne to poprostu jest cos takiego ze daje slabe napiecie na dlugie swiatla ....tak jak mialem kiedys w lexusie is 300 mialem xenon a dzienne to byly poprostu dlugie tylko ze nie dawalo takiego napiecia jak powinno a slabsze widocznie ale jak masz na drogowych tak no to trudno mi powiedziec pewnie cos vagiem da sie wykombinowac ;]
<-----OnLy Audi----->

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 18 sty 2011, 21:12

veto22, światła do jazdy dziennej masz w takim razie zasilane obniżonym napięciem.
przetwornice HID raczej nie będą działać poprawnie na obniżonym napięciu zasilania czyli w dzień ponieważ przetwarzają one napięcie 12V na wysokie kilka KV
Ale nic nie przeszkadza sprawdzić to, bo w razie czego mógłbyś jeździć na normalnie włączonych światłach, tzn " przekrecam to kulko i robia sie troche jasniejsze. " jak napisałeś
Wiadomo, że to nie jest tak do końca dobre rozwiązanie, bo po to są światła do jazdy dziennej, żeby z nich korzystać prawda? Masz wtedy tylko przód a tył nie świeci.

PS
Pomijając wszystkie za i przeciw zakładania lub nie HID-ów to Twój wybór uważam za najlepszy z możliwych.
1)Przetwornice SLIM dające naprawdę o wieeele mniej zakłóceń niż te duże.
2)Barwa światła 4300K lub max 5000K rzadziej dostępne) jest naturalnie biała i przy dbaniu o prawidłowe ustawienie świateł i czyste szkła nie będziesz świecił ludziom p oczach <ok>
<ok> <ok>
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja