Witam!
Mam problem-pytanie: czy istnieje możliwość sprawdzenia stanu wtryskiwaczy za pomocą VAGa?
Samochód ciężko i długo zapala na zimnym silniku (mamy lato!).
Sprawdzałem świece (sprawne), pompa ustawiona dobrze, troszkę może akumulator za słaby albo rozrusznik ma za duży opór, bo przy rozruchu spada do 8V, ale chciałbym zacząć od rzeczy najprostszych.
Jeśli jest możliwość przetestowania Vagiem prosiłbym o numery bloków i wymagane wartości.
Z góry dziękuję!
[C4 2,5TDI AAT] Sprawdzenie wtrysków VAGiem
[C4 2,5TDI AAT] Sprawdzenie wtrysków VAGiem
Zawsze wierny VAG!
VW Golf II, VW Golf III, Audi 80 Avant, Seat Alhambra, a obecnie Audi A3 1,9 TDi oraz Audi A6 Avant 2,5 TDi [AAT]
VW Golf II, VW Golf III, Audi 80 Avant, Seat Alhambra, a obecnie Audi A3 1,9 TDi oraz Audi A6 Avant 2,5 TDi [AAT]

No cóż, najprostszą sprawą to jest wg mnie ten akumulator... WAG raczej nie określi jednoznacznie czy wtrysk jest dobry/zły, jednynie osoba, która juz "zęby na tym zgryzła" na podstawie odczytywanych parametrow pracy silnika mogłaby coć o stanie silnika powiedzieć. Poza tym dużo już o przyczynach takiego zachowania w sieci - o cofającym się paliwie, nietrzymającym zaworku w pompie, itp.
SaLMoN
odp.
Witam
Nie jestem znawcą ale wczoraj sobie poczytałem odpowiedzi naszych kolegów na kłopoty z odpalanie na zimnym.
Zastanawiam się ( że skoro świece git, Pompa też) to może coś takiego jak kąt wtrysku który potrafi się rozjechać a szczególnie po wymianie rozrządu.
Być może tu tkwi problem-a to, jak już ktoś napisał jest do sprawdzenia VAG -iem.
Może to głupia rada ale poczytaj uważnie forum. Może znajdziesz odpowiedz lub dobrą radę!
Pozdrawiam.
Nie jestem znawcą ale wczoraj sobie poczytałem odpowiedzi naszych kolegów na kłopoty z odpalanie na zimnym.
Zastanawiam się ( że skoro świece git, Pompa też) to może coś takiego jak kąt wtrysku który potrafi się rozjechać a szczególnie po wymianie rozrządu.
Być może tu tkwi problem-a to, jak już ktoś napisał jest do sprawdzenia VAG -iem.
Może to głupia rada ale poczytaj uważnie forum. Może znajdziesz odpowiedz lub dobrą radę!
Pozdrawiam.

fire