Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Reflektory RS6 10-LED D4S?

Elektryka
ODPOWIEDZ
underek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Reflektory RS6 10-LED D4S?

Post autor: underek » 28 gru 2010, 13:39

Witam serdecznie,

Kilka dni temu miałem nieprzyjemność napotkania obcej materii na swojej drodze w wyniku czego do wymiany mam maskę, zderzak i lampę. W wyniku koniecznych napraw postanowiłem wprowadzić pewne modyfikacje w postaci zderzaka od modelu S6 z LED'ami w zderzaku oraz do pakietu lampy od RS6 10-LED.

Obecnie mam bi-xeny nieskrętne D2S i świała przeciwmgielne w zderzaku. Po wymianie zderzaka przeciwmgielnych nie będzie. Z informacji na forum dotyczących lamp RS6 wywniokowałem, iż światła mijania są w reflektorze, światła przeciwmgielne są w reflekorze, natomiast świateł długich (drogowych) nie ma. W związku z tym pytanie do użytkowników tych lamp - czy tak jest w rzeczywistości ? Jeżeli tak to co można zrobić, aby te światła (drogowe) były, bo nie wyobrażam sobie nocnej jazdy bez nich.

Drugie pytanie dotyczy zasilania lamp. Mam możliwość zakupu lamp od RS6 na D4S - to dla mnie novum, nie spotkałem się z tym wcześniej. Wszyscy piszą że RS6 jest na przetwornicach D2S. Może D4S wprowadzili w nowych rocznikach modelowych RM2010 ? Czy może mieć to związek ze słynnym już padaniem diód LED we wcześniejszych wersjach ? Niestety nigdzie nie mogę znaleść informacji na ten temat. Prosiłbym znawców tematu o wypowiedź.

Awatar użytkownika
qubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: qubas » 28 gru 2010, 16:13

Mijania xenon są razem z drogowymi w soczewce tzn bi-xenon - mijania+drogowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja