[A6 C6 2.0 TDI]kontrolka od sprysków nie świeci
- Kriss1979
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6 2.0 TDI]kontrolka od sprysków nie świeci
Witajcie mam maly problem, otóż jadąc ostatnio do pracy w mojej audiczce skończył sie płyn w spryskiwaczach, zdziwił mnie fakt że o tym fakcie nie poinformowała mnie kontrolka tzw. fontanna. U mojej żony w TT komputer zaraz krzyczy że brak płynu. Co jest?????????Przeszukałem forum, ale raczej koledzy mają problem ze świecącą się kontrolką a nie jej brakiem!!!
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 22:20 przez Kriss1979, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kriss1979
- Forum Audi A6 / A7
Nie płyn nie zamarzł, wszystko działa , tylko nie mam informacji gdy płyn się skończy, dopiero jak z dyszy nie pryska to znak że płynu brak!Dirty pisze:A może po prostu płyn zamarzł?
[ Dodano: 2010-12-18, 14:18 ]
dzieki za informację, musze to sprawdzić, podejrzewam że to może być powódMARCINcichocki pisze:Jak zdejmiesz nadkole to zobaczysz zbiorniczek od spryskiwacza i tam masz na nim pompki i czujnik poziomu.Może ktoś nie podłączył tej wtyczki od czujki braku sprysku.

[ Dodano: 2010-12-18, 14:19 ]
raczej to nie będzie powód, ale nie wiem do końca musze sprawdzić wszystkie ewentulaności, wielkie dzieki za pomocMicro28 pisze:a może poprostu masz coś ze stykami i jak jest zimno to nie łączą. Może łapną jak samochód się rozgrzeje i w tedy napuchną styki i zaczną łączyć. U mnie tak jest z Fis-em i muszę chyba wymienić styki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Są takie modele, że czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy nie posiadają , więc bez zajrzenia pod lewe nadkole się nie obejdzie , żeby ustalić przyczynę braku sygnalizacji .
Chyba że wcześniej działało.
Chyba że wcześniej działało.
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4