Witam
Od jakiegoś czasu zapalają mi się kontrolki abs i esp. Najpierw mrugają co jakiś czas następnie częściej aż do momentu gdy zapalą się na stałe. Wtedy nie można podnieś obrotów powyżej 2000 samochód jest bardzo słaby i niesamowice kopci, po zgaszeniu całość się powtarza.
Dodam iż czytałem wszystkie dotyczące tego problemu tematy na forum; wymieniłem czujnik stopu, sprawdziłem czujniki i wiązkę elektryczną. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd kąta wtrysku, czy możliwe jest że uszkodził się nastawnik w pompie wtryskowej, czy może szukać problemu w ABSie?(sterownik)
Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich
[a6 c5 2.5 Tdi] ABS i ESP POMOCY!!!
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
tak wiemPrzemcio pisze:moze wiesz gdzie jeszcze jest dziurka lub cos któredy moze dostawac sie woda dodam ze autko ma lekki facelifting po zaparkowaniu w rowie
woda nie może dostawać się przez otwór od filtra przeciwpyłkowego, ponieważ tam jest "zawyżona" karoseria, ale mniejsza w to
u Ciebie na 90% dostaje się w prawym rogu, czyli po tym nie miłym incydencie "rozszczelniły" się blachy, wystarczy trochę sylikonu i po sprawie
opisywałem temat wody na forum dość obszernie i teraz tego nie będę robił, dodam tylko że jeżeli w aucie sporo wody, to jest ona wszędzie, bo są kanały pomiędzy siedzeniami z przodu jak i przodu z tyłem, wysuszenie wykładziny to tragedia, ma miejscami grubość 5-10cm
radzę się za to dobrze zabrać, ponieważ nie życzę grzybicy w samochodzie, bo to bardzo poważna sprawa
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie rozłączyłem wtyczkę ABS i pomogło jak pisałem powyżej, dziś zmuszony byłem do mocnego hamowania i wcisnąłem pedał do podłogi bardzo mocno....Po czym kontrolki ABS i ESP znowu zaświeciły wyłączając obydwa systemy :evil: Przestały mi również działać wszystkie szyby :-x
Czy problem może leżeć w tym że pod dywanik dostaje się woda(prawdopodobnie) bo chyba tam znajduje się sterownik ABS i moduł komfortu?
Dzięki za pomoc i Happy New Year <mikołaj>
Czy problem może leżeć w tym że pod dywanik dostaje się woda(prawdopodobnie) bo chyba tam znajduje się sterownik ABS i moduł komfortu?
Dzięki za pomoc i Happy New Year <mikołaj>