Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] ÂŚmierdzi spalenizną z nawiewu?

Elektryka
ODPOWIEDZ
harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] ÂŚmierdzi spalenizną z nawiewu?

Post autor: harbuz » 06 gru 2010, 22:09

Witam.
Napisałem ten wątek w tym temacie, bo wydaję się, że ma to związek z jakąś instalacją?
W niedzielę odpalam i zaczyna śmierdzieć z nawiewu pod szybą. ÂŚmierdzi charakterystycznie jakimś bakielitem, izolacją z przewodu. Nie wiem, czy ma to coś wspólnego, ale wydmuchało jakieś brudy typu sadza, kurz. To dziwne zdarzenie ma się rano jak motor wystygnie. Nadmienię, że od tej nieszczęsnej niedzieli zaczął się problem z odpalaniem. Jak podpalam to mam niskie obroty, tak jakby nie paliły wszystkie gary. Trwa to dosłownie 2 sek. ale jakoś mi nie pasuję.
Z tym smrodkiem, to mam wrażenie, że może to wiatrak nawala, bo jak wyłącze nadmuch to tego nie ma. Wkładałem łepetynę do silnika i tam też nic nie czuć. Może to silnik wiatru się kończy?
Dzięki i pozdrawiam.

ArtiS25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ArtiS25 » 07 gru 2010, 01:18

słuchaj mam też audi niedawno zakupiłem i mam ten sam problem nie mówię że napewno ale jak masz na masce spryskiwacze tam są zamontowane podgrzewacze płynu do spr.... odczep te dwa przewody które są do nich podłączone ja dzisiaj sprawdzałem śmierdzi właśnie z tego, gdyby to było to to daj znać jak byś takie znalazł np. na allegro ja znalazłem za 110 zł ale trochę się zastanawiam czy je kupić bo są do 2.5 l diesla zobacz sam czy to śmierdzi u ciebie

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 07 gru 2010, 05:53

ArtiS25 pisze:słuchaj mam też audi niedawno zakupiłem i mam ten sam problem nie mówię że napewno ale jak masz na masce spryskiwacze tam są zamontowane podgrzewacze płynu do spr.... odczep te dwa przewody które są do nich podłączone ja dzisiaj sprawdzałem śmierdzi właśnie z tego, gdyby to było to to daj znać jak byś takie znalazł np. na allegro ja znalazłem za 110 zł ale trochę się zastanawiam czy je kupić bo są do 2.5 l diesla zobacz sam czy to śmierdzi u ciebie
Witam.
Już nic nie będę sprawdzała, bo to audi to jakaś porażka. Rano wstaję na basen a ten strup nie chcę zakręcić. Znaczy się kręci, ale nie zapala. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kpietak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Kpietak » 07 gru 2010, 10:17

witaj,
dobrze byloby podpiac autko pod komputer (pod vaga) - to nie zaszkodzi a na pewno moze pomoc, pasowalo by tez zobaczyc jakie napiecie ma obecnie akumulator - czy niej jest calkiem klapniety, dziwne ze przypala Ci cos a nie wywala bezpiecznika...
pozdrawiam
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii ;)

Kinerus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kinerus » 07 gru 2010, 11:31

Jezeli cieknie olej z pokryw zaworow na wydechy to tez smierdzi w kabinie spalenizna.

Awatar użytkownika
Kpietak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Kpietak » 07 gru 2010, 11:37

Kinerus,
tak racja, tez o tym myslalem ale autor watku napisal:
"Wkładałem łepetynę do silnika i tam też nic nie czuć"
wiec jednak bardziej podejrzana jest elektryka
pozdro
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii ;)

byggdavid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byggdavid » 07 gru 2010, 11:56

sprawdz jak poprzednik pisal ,moze ten olej,ale z lewej strony(jak siedzisz w aucie) z prawej jak cieknie to nie smierdzi.
pozdro

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 07 gru 2010, 21:32

Teraz panowie to już nic nie śmierdzi. Wywaliłem 2 akumulatory i nie mogę zakręcić. Temat opisałem w c5. Co do oleju na pokrywę to nie cieknie. Uszczelniałem tydzień temu. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja