Witam.
Napisałem ten wątek w tym temacie, bo wydaję się, że ma to związek z jakąś instalacją?
W niedzielę odpalam i zaczyna śmierdzieć z nawiewu pod szybą. ÂŚmierdzi charakterystycznie jakimś bakielitem, izolacją z przewodu. Nie wiem, czy ma to coś wspólnego, ale wydmuchało jakieś brudy typu sadza, kurz. To dziwne zdarzenie ma się rano jak motor wystygnie. Nadmienię, że od tej nieszczęsnej niedzieli zaczął się problem z odpalaniem. Jak podpalam to mam niskie obroty, tak jakby nie paliły wszystkie gary. Trwa to dosłownie 2 sek. ale jakoś mi nie pasuję.
Z tym smrodkiem, to mam wrażenie, że może to wiatrak nawala, bo jak wyłącze nadmuch to tego nie ma. Wkładałem łepetynę do silnika i tam też nic nie czuć. Może to silnik wiatru się kończy?
Dzięki i pozdrawiam.
[A6 C5] ÂŚmierdzi spalenizną z nawiewu?
słuchaj mam też audi niedawno zakupiłem i mam ten sam problem nie mówię że napewno ale jak masz na masce spryskiwacze tam są zamontowane podgrzewacze płynu do spr.... odczep te dwa przewody które są do nich podłączone ja dzisiaj sprawdzałem śmierdzi właśnie z tego, gdyby to było to to daj znać jak byś takie znalazł np. na allegro ja znalazłem za 110 zł ale trochę się zastanawiam czy je kupić bo są do 2.5 l diesla zobacz sam czy to śmierdzi u ciebie
Witam.ArtiS25 pisze:słuchaj mam też audi niedawno zakupiłem i mam ten sam problem nie mówię że napewno ale jak masz na masce spryskiwacze tam są zamontowane podgrzewacze płynu do spr.... odczep te dwa przewody które są do nich podłączone ja dzisiaj sprawdzałem śmierdzi właśnie z tego, gdyby to było to to daj znać jak byś takie znalazł np. na allegro ja znalazłem za 110 zł ale trochę się zastanawiam czy je kupić bo są do 2.5 l diesla zobacz sam czy to śmierdzi u ciebie
Już nic nie będę sprawdzała, bo to audi to jakaś porażka. Rano wstaję na basen a ten strup nie chcę zakręcić. Znaczy się kręci, ale nie zapala. Pozdrawiam.
witaj,
dobrze byloby podpiac autko pod komputer (pod vaga) - to nie zaszkodzi a na pewno moze pomoc, pasowalo by tez zobaczyc jakie napiecie ma obecnie akumulator - czy niej jest calkiem klapniety, dziwne ze przypala Ci cos a nie wywala bezpiecznika...
pozdrawiam
dobrze byloby podpiac autko pod komputer (pod vaga) - to nie zaszkodzi a na pewno moze pomoc, pasowalo by tez zobaczyc jakie napiecie ma obecnie akumulator - czy niej jest calkiem klapniety, dziwne ze przypala Ci cos a nie wywala bezpiecznika...
pozdrawiam
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii 

Kinerus,
tak racja, tez o tym myslalem ale autor watku napisal:
"Wkładałem łepetynę do silnika i tam też nic nie czuć"
wiec jednak bardziej podejrzana jest elektryka
pozdro
tak racja, tez o tym myslalem ale autor watku napisal:
"Wkładałem łepetynę do silnika i tam też nic nie czuć"
wiec jednak bardziej podejrzana jest elektryka
pozdro
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii