Mam problem z A6 C4 a mianowicie zaczela mi ocierac kierownica przy skrecaniu. Ociera raz w jednym miejscu na kazdy pelny obrot. Rozebralem plastiki i wychodzi na to ze ociera gdzies metal o metal w metalowej/aluminiowej obudowie znajdujacej sie pod licznikiem. Dodam ze jak kierownica jest na maxa schowana do konsoli to mniej ociera anizeli wyciagnieta na maxa do siebie. Coto moze byc?? Jakies lozysko tam jest czy co??? Wczesniej tego nie bylo. Auto mam 2 dzien dopiero.
Ktos pomoze??
[A6 C4] Ocierajaca kierownica (kolumna kierownicza)
-
- Forum Audi A6 / A7
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam.
Pewnie u panów już po problemie, ale opiszę mój przypadek (może komuś się przyda) .
Miałem to samo.
W dolnej części osłony kolumny (zaraz za kierownicą) po środku jest otwór.
Jest tam umieszczona śruba (pod kątem od środka do zewnątrz) od zacisku trzymającego manetkę świateł i kierunków.
Należy ją lekko poluzować, następnie przemieścić o jakieś 1,5 mm (odsuwając od kierownicy) i dokręcić śrubę.
Powinno pomóc.
Pozdrawiam.
Pewnie u panów już po problemie, ale opiszę mój przypadek (może komuś się przyda) .
Miałem to samo.
W dolnej części osłony kolumny (zaraz za kierownicą) po środku jest otwór.
Jest tam umieszczona śruba (pod kątem od środka do zewnątrz) od zacisku trzymającego manetkę świateł i kierunków.
Należy ją lekko poluzować, następnie przemieścić o jakieś 1,5 mm (odsuwając od kierownicy) i dokręcić śrubę.
Powinno pomóc.
Pozdrawiam.