witam...mam problem...mam bluetooth ktory laczy mi sie bez problemu z telefonem za kazdym razem jak wsiadam i odpalam moja babcie, auto nie widzi ksiazki telefonicznej bo mam zbyt skomplikowana nokie N900 na linuksie...zreszta jak wczesniej mialem N 97 na symbianie tez nie widzial...ale z tym sie pogodzilem i najczesciej uzywane kontakty wprowadzilem recznie do katalogu i wszystko jest ok...poza jednym...mianowicie telefon nie reaguje na polecenie glosowe tzn odpali sie aplikacja gdy powiem "telephone"...ale jak juz chce zadzwonic do konkretnej osoby mowiac jej imie tak jak wpisane w katalogu np DAVID i potem "call" to moje MMI nie kmini tego...a wg instrukcji w menu help tak powinienem robic...dodam ze wszystkie inne polecenia glosowe dla cd, radio czy innych dzialaja ok..problem tylko z telefonem aby zadzwonic do kogos kogo mam w katalogu...imiona mam powprowadzane po angielsku i gadam tez po angielsku wiec nie wiem w czym problem...moge tylko dzwonic z "kierownicy" albo z pokretla duzego
...prosze o pomoc w tej kwestjii co robie zle?
[ Dodano: 2010-11-27, 17:50 ]
dodam ze gdy wprowadzam nowy kontakt do katalogu to nie ma opcji abym wprowadzil polecenie glosowe dla kontaktu wiec rozumiem ze on czyta z imienia jakie wprowadzilem...dla tego wpisuje angielskie wersje imion np: agatha albo john itd itp...ale to tez nie pomaga :roll: