Witam wszystkich klubowiczów.
Mam wielki problem jechałem dzisiaj samochodem i wszystko było ok do momentu gdy po postoju zapaliłem silnik zmaczał on strasznie kołatać i pracować bardzo nie równo słychać było również metaliczne dźwięki z okolic głowicy. Silnik stracił zupełnie moc problemem było nawet roszenie z miejsca. Co więcej zgasł panel klimatyzacji oraz zaczeła mrugać kontrolka swiec zarowych co dziwne gaśnie ona po naciśnięciu hamulca. Co mogło się stać?? Moze ktos miał podobny problem. Pomocy!
[ a6 c4 1.9 tdi] Problem z silnikiem
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem kiedyś podobny problem, a mianowicie obluzowała mi się śruba na kole pasowym napędzającym pasek rozrzadu przykręconym do wału korbowego. Objawy były podobne, brak mocy, metaliczne stuki silnika, lub mógł Ci przeskoczyc pasek rozrządu o ząb lub dwa( może byc niezła bieda pogięte zawory itd.) Ustaw na nowo rozrząd sprawdz koniecznie mocowanie wszystkich kół pasowych. Przekręc koniecznie raz lub dwa silnikiem w koło bez uruchamiania. A panel klimatyzacji raczej nie powinien miec zwiazku z silnikiem (nie jestem tego pewien na 100%) musisz podłaczyc Vaga. 

-
- Forum Audi A6 / A7
a czy objawom o jakich jest mowa moze towarzyszyc mruganie kontrolki od swiec zarowych??
[ Dodano: 2010-12-06, 21:42 ]
Mam kolejny dziwy problem... Podczas jazdy kiedy wcisnę jednocześnie pedał gazu i hamulca silnik gaśnie natomiast ta sama czynność na postoju nie powoduje tego efektu. Czy ktos sie kiedyś spotkał z czymś takim??
[ Dodano: 2010-12-06, 21:42 ]
Mam kolejny dziwy problem... Podczas jazdy kiedy wcisnę jednocześnie pedał gazu i hamulca silnik gaśnie natomiast ta sama czynność na postoju nie powoduje tego efektu. Czy ktos sie kiedyś spotkał z czymś takim??
-
- Forum Audi A6 / A7
jak tez to miałem w audi 80 b4 silnik 1z klin na wale ścieło auto zgasiłem i juz nie pogłem go odpalic kręcił kręcił a z tłumika siwy dym pasek rozrządu sie przestawił ale wkońcu odpalił jak traktor pobiło dwie szklankijacoj78 pisze:Miałem kiedyś podobny problem, a mianowicie obluzowała mi się śruba na kole pasowym napędzającym pasek rozrzadu przykręconym do wału korbowego. Objawy były podobne, brak mocy, metaliczne stuki silnika, lub mógł Ci przeskoczyc pasek rozrządu o ząb lub dwa( może byc niezła bieda pogięte zawory itd.) Ustaw na nowo rozrząd sprawdz koniecznie mocowanie wszystkich kół pasowych. Przekręc koniecznie raz lub dwa silnikiem w koło bez uruchamiania. A panel klimatyzacji raczej nie powinien miec zwiazku z silnikiem (nie jestem tego pewien na 100%) musisz podłaczyc Vaga.
-
- Forum Audi A6 / A7