Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ a6 c4 1.9 tdi] Problem z silnikiem

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
piotrekk_18
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ a6 c4 1.9 tdi] Problem z silnikiem

Post autor: piotrekk_18 » 27 lis 2010, 17:20

Witam wszystkich klubowiczów.

Mam wielki problem jechałem dzisiaj samochodem i wszystko było ok do momentu gdy po postoju zapaliłem silnik zmaczał on strasznie kołatać i pracować bardzo nie równo słychać było również metaliczne dźwięki z okolic głowicy. Silnik stracił zupełnie moc problemem było nawet roszenie z miejsca. Co więcej zgasł panel klimatyzacji oraz zaczeła mrugać kontrolka swiec zarowych co dziwne gaśnie ona po naciśnięciu hamulca. Co mogło się stać?? Moze ktos miał podobny problem. Pomocy!

jacoj78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacoj78 » 27 lis 2010, 18:13

Miałem kiedyś podobny problem, a mianowicie obluzowała mi się śruba na kole pasowym napędzającym pasek rozrzadu przykręconym do wału korbowego. Objawy były podobne, brak mocy, metaliczne stuki silnika, lub mógł Ci przeskoczyc pasek rozrządu o ząb lub dwa( może byc niezła bieda pogięte zawory itd.) Ustaw na nowo rozrząd sprawdz koniecznie mocowanie wszystkich kół pasowych. Przekręc koniecznie raz lub dwa silnikiem w koło bez uruchamiania. A panel klimatyzacji raczej nie powinien miec zwiazku z silnikiem (nie jestem tego pewien na 100%) musisz podłaczyc Vaga. ;-)

piotrekk_18
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekk_18 » 27 lis 2010, 21:01

a czy objawom o jakich jest mowa moze towarzyszyc mruganie kontrolki od swiec zarowych??

[ Dodano: 2010-12-06, 21:42 ]
Mam kolejny dziwy problem... Podczas jazdy kiedy wcisnę jednocześnie pedał gazu i hamulca silnik gaśnie natomiast ta sama czynność na postoju nie powoduje tego efektu. Czy ktos sie kiedyś spotkał z czymś takim??

korzen211
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: korzen211 » 16 gru 2010, 17:18

jacoj78 pisze:Miałem kiedyś podobny problem, a mianowicie obluzowała mi się śruba na kole pasowym napędzającym pasek rozrzadu przykręconym do wału korbowego. Objawy były podobne, brak mocy, metaliczne stuki silnika, lub mógł Ci przeskoczyc pasek rozrządu o ząb lub dwa( może byc niezła bieda pogięte zawory itd.) Ustaw na nowo rozrząd sprawdz koniecznie mocowanie wszystkich kół pasowych. Przekręc koniecznie raz lub dwa silnikiem w koło bez uruchamiania. A panel klimatyzacji raczej nie powinien miec zwiazku z silnikiem (nie jestem tego pewien na 100%) musisz podłaczyc Vaga. ;-)
jak tez to miałem w audi 80 b4 silnik 1z klin na wale ścieło auto zgasiłem i juz nie pogłem go odpalic kręcił kręcił a z tłumika siwy dym pasek rozrządu sie przestawił ale wkońcu odpalił jak traktor pobiło dwie szklanki

piotrekk_18
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekk_18 » 16 gru 2010, 19:20

nie, to na pewno nie to. Moj cieko zapala ale jednak zapala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja