czy da się je jakoś naprawić jest jakiś zestaw naprawczy czy coś ? czy muszę szukać innych

szybki-ens, to było już jakiś czas temu więc dokładnie nie pamiętam, ale na pewno to było coś takiego:szybki-ens pisze:też za jeden będę musiał się wziąć. Także Mariusz będziesz mi musiał podpowiedzieć jakiego zestawu szukać. Pozdrawiam.
Dokładnie. Jeśli ręczny nie trzyma bądź nie "odpuszcza" to zapewne tylne koła bądź któreś z nich też nie hamuje tak jak się należy. Wynika to z tego, że tłoczek zacisku nie pracuje jak powinien. Trzeba wszystko rozebrać, wyczyścić, rozruszać, założyć nowe uszczelniacze i po sprawie.szybki-ens pisze:oczywiście mówimy tu o hamulcu ręcznym nie?
oo to i ja musze sie za to kiedys u siebie zabrac bo jak narazie od wiosny nie uzywam recznego bo potem nie odpuszcza prawe kolo.. pare razy mialem tak ze jade nie czuc nic wychodze z samochodu a tu tylko dym z tarczy.. raz az sie swiecila ale to juz czułem ze hamuje ale puscilo samo po czasie.. Trudno jest zacisk rozebrać? mam w domu ciekcący z TDI został to na nim poćwiczę najpierwNo właśnie, u mnie było to samo. Pewnie ta duża guma ochraniająca tłoczek z zewnątrz jest zniszczona i dostaje się tam syf, przez co tłoczek nie "odpuszcza".
Właśnie nie jestem pewien, czy może były różne zaciski w zależności od silnika i mocy. Ale to bardziej dotyczyłoby przodu. Na tej przykładowej aukcji (którą podałem powyżej) jest wykaz modeli i silników, do których ten zestaw jest przeznaczony i jest tam chyba cała gama silników, jakie były w C4 - z tego wynika, że chyba jednak nie ma różnych średnic tłoczka.Lipton pisze:[ Dodano: 2010-11-26, 17:00 ]
a są różne średnice tłoczka ?