a6 c5 kontrolka otwartych drzwi
a6 c5 kontrolka otwartych drzwi
Witam zakupiłem dopiero moją niunię i mam problem z zamkiem pasażera , jak zamykam drzwi delikatnie to czasami się zamykają , lecz nadal się pali oświetlenie drzwi +na liczniku drzwi nie zamknięte . Gdy zamykam je mocniej odbijają i nie zamykają się . Oświetlenie w środku pali się cały czas . Jak to naprawić i co się stało. 

- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: a6 c5 kontrolka otwartych drzwi
Miałem podobną sytuacje w A4 -naprawiłem to w taki sposób, że wypryskałem porządnie zamek środku czymś w rodzaju WD 40, napryskałem tam tyle tego, aż rdza sie lała.. myśle, że poprostu zamek był zapieczony. ÂŻeby drzwi się zamykały bez problemu popuściłem ten taki bolec w kształcie litery U który jest za pomoca torxów przykręcony do słupka i wyregulowałem - były na nim ślady ocierania się zamka, pewnie dlatego sie nie zamykały jak powinny. Po tym zabiegu drzwi się zamykały bez problemudriver09 pisze:Witam zakupiłem dopiero moją niunię i mam problem z zamkiem pasażera , jak zamykam drzwi delikatnie to czasami się zamykają , lecz nadal się pali oświetlenie drzwi +na liczniku drzwi nie zamknięte . Gdy zamykam je mocniej odbijają i nie zamykają się . Oświetlenie w środku pali się cały czas . Jak to naprawić i co się stało.

[C5 2,8Q 30V ACK] kontrolka otwartych drzwi
mam problem z kontrolka drzwi od pasazera,Fis pokazuje ze drzwi sa otwarte a w rzeczywistosci sa zamkniete i swieci sie lampka w drzwiach ,podswietlenie nog pasazera,oraz oswietlenie podsufitki,po zamknieciu pilotem auta,kierunkowskazy niemigaja i niemigaja takze diody przy ryglach  ,oswietlenie swieci sie nadal ,musze wylaczac oswietlenie

- 

sidewind76
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
pewnie znów nawaliła krańcówka w zamku trzeba rozbierać samo pryskanie WD40 nie wiele się zda ponieważ tylko częściowo rozpuści naloty

Cześć ekipa.  Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.
 Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.