[A6 C5] multitronic jaki największy moment oraz moc
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] multitronic jaki największy moment oraz moc
Tak jak w temacie. Jaki moment obrotowy jest w stanie przenieść multitronic? Mam skrzynie po remoncie 7 lameli i nowy soft. Może zna ktoś jakieś przykłady do jakiej mocy i momentu skrzynia chodzi poprawnie i się nie sypie a przy jakiej mówi papa. Bardzo proszę o szybką pomoc, gdyż samochód w warsztacie i jutro ma być strojony. Dodam jeszcze, że mam nowe pompki BQ oraz turbo BRD.
w tdi moc 163KM moment to 310NMprzy 1400obr./min tak mam w 2.5tdi v6 ok 9s do setki ,a spolanie ok 7-9 l/100km więc tyle na pewno .
W 3.0 benzynie masz 220KM a moment około 300NM - ok 7s do setki
Ale moim zdaniem przy multi nie ma co robić programu bo mogą sie zacząć problemy, ale to niech się wypowiedzą specjaliści ja tylko podaje dane producenta
Pozdrawiam Marcin
Ps. z ciekawości ile ci pali przy normalnej mieszanej jezdzie.
W 3.0 benzynie masz 220KM a moment około 300NM - ok 7s do setki

Ale moim zdaniem przy multi nie ma co robić programu bo mogą sie zacząć problemy, ale to niech się wypowiedzą specjaliści ja tylko podaje dane producenta
Pozdrawiam Marcin
Ps. z ciekawości ile ci pali przy normalnej mieszanej jezdzie.
-
- Forum Audi A6 / A7
Może z momentem faktycznie przystopuje. Sprawdzałem i nowe 2,7TDI co wychodzą z multi mają 380Nm więc tyle chyba powinna na nowym sofcie i 7 lamelach wytrzymać. Również jak rozmawiałem po remoncie z Panem Sopą to mówił, że przy tej konfiguracji mogę śmiało chipować. Generalnie chodzi mi o praktyczne przykłady.
[ Dodano: 2010-11-21, 19:11 ]
[ Dodano: 2010-11-21, 19:11 ]
Generalnie teraz dużo palił, gdyż jeden wtrysk lał i pękła guma od intercoolera. Takie średnie wyniki to na poziomie 7,5 litra. Trasa jak cisnę to tyle samo, ale udawało mi się uzyskać raz wynik 5,6 litra, ale wtedy byłem chory i bardzo wolno jechałem, 5,9 litra to kilkukrotnie zrobiłem a takie normalne to 6,5.bajabaj pisze:Ps. z ciekawości ile ci pali przy normalnej mieszanej jezdzie.