[a6 c5] Cudo z allegro
[a6 c5] Cudo z allegro
Witam przeglądam sobie allegro a tu takie cudo i całkiem nie tanie. Mam pytanie czy to kolejny wynalazek typu rezystor czy jakiś magnetyzer? ale za 1100zl. :shock:
http://moto.allegro.pl/wzmocnij-silnik- ... 31648.html
http://moto.allegro.pl/wzmocnij-silnik- ... 31648.html
- benny
- Forum Audi A6 / A7
Rewelacja
! Wzrost mocy o 10% , czyli jak założę 3 to będzie 30%
hmm zainwestuję chyba w 5 sztuk
będę miał 50% więcej mocy, zainstaluję jeszcze ze dwie strumiennice, może do tego jeszcze 3 magnetyzery i silnik zaleję ceramizerem Super NANO. Wzrost mocy kurnia ze 100% błehehe

History: BMW 316i 1.6 93r, PASSAT 1.6 TD 88r, Golf 3 GT 1.8 94r, Audi 80 2.0E 94r, Golf 3 GTI 2.0 96r, Volvo V40 2.0 97r, Zafira 1.8 00r, AUDI A6 C6 2006r
!!!

cyt z forum opla:
"przy paliwie 98 faktycznie bylo gorzej. zaszalalem i zakupilem maksora reference (przeplywowy modyfikator paliwa). zalozylem go 23 lipca 09 r. i nic nie czuje. wiem, wyrzucilem kasie, ale ponoc jest to najsilniejszy modyfikator silny magnes neodymowy o charakterystyce 1590[kJ/m3],indukcja -20.000 [G]!"
i wszystko jasne...
"przy paliwie 98 faktycznie bylo gorzej. zaszalalem i zakupilem maksora reference (przeplywowy modyfikator paliwa). zalozylem go 23 lipca 09 r. i nic nie czuje. wiem, wyrzucilem kasie, ale ponoc jest to najsilniejszy modyfikator silny magnes neodymowy o charakterystyce 1590[kJ/m3],indukcja -20.000 [G]!"
i wszystko jasne...
Testowałem to "cudo" :mrgreen:hudy pisze:Mam pytanie czy to kolejny wynalazek typu rezystor czy jakiś magnetyzer?
W silniku Toyoty Avensis 2.0 benzyna z bezpośrednim wtryskiem po założeniu był mocny spadek osiągów.
W moim A6 1.9 TDI nie odczułem nic ani spadków ani poprawy osiągów - oczywiście na hamowni nie byłem analizy spalin też nie robiłem :mrgreen:
Lepiej wydać te 1100 zł na chiptuning...
Tak właśnie zrobiłem

Miałeś to ? Testowałeś kiedykolwiek jakieś magnetyzery ?gembas pisze:Potwierdzam,bujda na resorach
Mam wrażenie, że 90% osób tylko pisze aby pisać a nikt nigdy tego nie zakładał i nie testował :evil:
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
co za mega magnetyzer hehe 

Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Panowie zastanówcie się jaka musiala bybyć moc magnesu aby namagnesowac paliwo a po drugie nie znam żadnego sprzętu elektronicznegoi który lubi pracować w polu magnetycznym po trzecie jak nie macie na co kaski ładować to zasilcie forum lub odłużcie na prawdziwy tuning mechaniczny
po czwarte kiedys były takie magnetyzery na rury aby nie osiadal kamień w centralnym ogrzewaniu i powiem wam jedno jedna wielka lipa kamień osiadał i to w dużych ilościach
po czwarte kiedys były takie magnetyzery na rury aby nie osiadal kamień w centralnym ogrzewaniu i powiem wam jedno jedna wielka lipa kamień osiadał i to w dużych ilościach
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
Ze zdjęć na stronie aukcji wynika, że przynajmniej 3 chętnych się znalazło :lol:adamze27 pisze:Czyli nie mam nikogo kto tego próbował?
Nie ważne że to nie działa, ważne żeby znaleźli się tacy, co położą grubą kapuchę za magnes na lodówkę, nie wnikając w szczegóły i nie interesując się w ogóle tym że z fizycznego punktu widzenia nie ma przesłanek, żeby taki sprzęcior miał możliwość w jakikolwiek sposób zmienić właściwości paliwa.
Ale w sumie nie fizyczne przesłanki tu chodzi - to raczej kwestia wiary.

Ludzie od zawsze kupują rzeczy zbędne, często wydają na nie spore pieniądze i nie ma w tym nic złego. Gdyby było inaczej to nie istniałby handel towarami luksusowymi
NO a magnes w rurce za ponad 1k zł to chyba jest towar luksusowy

-
- Forum Audi A6 / A7
ciekawi mnie skąd i czy są prawdziwe te certyfikaty i pisma o badaniach potwierdzających skutecznośc zarówno magnetyzerów jak i modyfikatora, które zamieszczają na allegro sprzedawcy??
Przecież jakiś tam automobilklub lub uniwersytet czy inne jakie tam potwierdzają powinny jakoś zaprotestowac gdyby to nie byłą prawda lub spreparowane falśzywe dokumenty. dziwne......
Przecież jakiś tam automobilklub lub uniwersytet czy inne jakie tam potwierdzają powinny jakoś zaprotestowac gdyby to nie byłą prawda lub spreparowane falśzywe dokumenty. dziwne......
jest jeszcze A6C4 2,5tdi AAT