[A6 C5] Problem z anteną po zmianie radia fabrycznego
[A6 C5] Problem z anteną po zmianie radia fabrycznego
Zmieniłem radyjko ori concert II na kenwood, i pojawił mi sie mały problem,kupiłem przejściówkę antenową podłączyłem poprawnie lecz niestety fale radiowe słabiutko ściąga. W sumie odbiera mi tylko dwie stacje i to tez nie najlepiej. W orginalnym radyjku oprócz anteny był również żółty kabelek podłączony do radyjka podejrzewam że to był wzmacniacz sygnału, jak mogę teraz poprawić odbiór fal radiowych? Pozdrawiam
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
johntailor potrzebujesz separatora antenowego, dzieki któremu fabryczny wzmacniacz antenowy dostanie zasilanie. Na Allegro coś takiego można kupić za niecałe 10 pln, np.:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1307063988
http://allegro.pl/show_item.php?item=1307063988
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 22:12 przez mariusz_wierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki kolego, chce się tylko upewnić czy o taki chodzi jak w linku http://allegro.pl/separator-antenowy-di ... 20973.html
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
egoonn, musiałeś chyba coś podłączyć nie tak jak trzeba (zasilanie?), choć w tym przypadku przecież żadna to filozofia, albo po prostu trafiłeś na jakiś trefny egzemplarz. U mnie po zastosowaniu takiego separatora radyjko śmiga jak należy - wcześniej odbierało tylko w bliskiej okolicy nadajników i to bardzo cieniutko.egoonn pisze:ja takie coś miałem po zmianie radyjka i lipa nic nie dawało
Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 15:12 przez mariusz_wierz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ernesto
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
kupiłem na allegro 1 sztuke i nic , kupiłem w irl na ebay i to samo nic tak jak było nawet miałem 2 na raz i nic pozdromariusz_wierz pisze:egoonn, musiałeś chyba coś podłączyć nie tak jak trzeba (zasilanie?), choć w tym przypadku przecież żadna to filozofia, albo po prostu trafiłeś na jakiś trefny egzemplarz. U mnie po zastosowaniu takiego separatora radyjko śmiga jak należy - wcześniej odbierało tylko w bliskiej okolicy nadajników i to bardzo cieniutko.egoonn pisze:ja takie coś miałem po zmianie radyjka i lipa nic nie dawało