Witam
W moim nowo kupionym A6 C4 podświetlenie zegarów wybitnie kuleje. Mam tylko cztery pytanka (lamerskie, ale chyba istotne - nigdy nie miałem potrzeby rozbierać deski):
1. Chcę zamontować diody. Jakie kupic? Czy takie czy może takie
2. Czy można sobie wstawic dowolny kolor (np. białe). Szperając w sieci natrafiłem na info, że w Audi jest jakiś filtr (czy folia?) która barwi światło - nie wiem czy akurat w tym modelu.
3. Czy muszę uzbroic się w lutownicę, czy po prostu przekładam żarówki/diody?
4. Czy mogę tak też zmienic podświetlenie kontrolki? Np. świateł mijania - tam też mi się nie świeci.
O powyższe pytam bo chcę załatwic całą operację szybko i sprawnie, bez przykrych niespodzianek.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Paweł
[A6 C4] Jakie oprawki żarówek do konsoli?
diody beda wygladaly szpetnie - tylko żarówki...
mozesz zmienic np tablice zegarow na białe...
wszystko trzeba lutowac - jak nie masz doswiadczenia z lutownica oddaj jakiemus elektronikowi bo dosc latwo spieprzyc sobie licznik
wszystko trzeba lutowac - jak nie masz doswiadczenia z lutownica oddaj jakiemus elektronikowi bo dosc latwo spieprzyc sobie licznik
-------------------------------------------------------
A6 2.5 AEL avant quattro chip by Lisu
Audi 100 C4 2.3 AAR + BLOS BRC
A6 2.5 AEL avant quattro chip by Lisu
Audi 100 C4 2.3 AAR + BLOS BRC
Człowiek całe życie uczy się nowych rzeczy....maaly4 pisze:w A6 C4 nie ma kontrolki świateł mijania - pzdrpsulek pisze:Czy mogę tak też zmienic podświetlenie kontrolki? Np. świateł mijania - tam też mi się nie świeci.
Pozdrawiam
Paweł
[ Dodano: 2008-08-18, 23:27 ]
O lutowanie się nie boję - lutowałem płytę główną w kompie (kądzioły) to i z tym sobie poradzę - tylko muszę zwlec sprzęt na tą okazję. Co do diód - można kupic dyfuzyjne, które rozpraszają światło podobnie jak żarówka. A chcę to zrobic raz i miec spokój. Tylko nie wiem jakie oprawki <smuty>adamusek pisze:diody beda wygladaly szpetnie - tylko żarówki...