hej
auto a6 avant 2.0 tdi 2007
brak mocy powyżej 2000rpm na 1 biegu , na kazdych kolenych idzie jak burza
slyszalem ze siedzi tam jakis ogranicznik mocy?
jak to ugryźć?
pozdrawiam
brak mocy na 1 biegu
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam mój problem wyglada tak,ze nie ma mocy na jedynce chyba,ze dam mocno w palnik.
wymieniałem juz dwumas sprzeglo imbusik kazali mi wlac plyn do czyszczenia ukladu wtrysków i nic sie za bardzo nie zmieniło. mam c6 2008 2.0 tdi brf. A na dwójce jak daje gazu to dosłownie po chwili tak jak by puszczalo cos i jest moc!? drgania silnik ma i na jałowym i jak jade... PLEASE POMÓÂŻCIE!!!
[ Dodano: 2013-05-28, 13:07 ]
Witam wszystkich! Jestem nowy i nie do konca wiem jak sie jeszcze tu ogarnac..
Ale mam temat moze ktos mi pomoze z moim autkiem. Posiadam a6 2008 silnik 2.0 tdi brf przebieg 200.000 wymieniałem dwumase ,sprzegło , imbusik ,dolewałem płyn do czyszczenia wtrysków bo na komputerze wyszło ,ze za duze dawki.
I problem jest taki, ze nie mam jak by mocy na 1-szym biegu jest jakby zmulona chyba ze tak mocno wdusze do zadziała przy dwójce jest o tyle dziwnie,jak dodaje gazu to jedzie i nagle jak by cos puszaczalo i wieksza szpryca.
?
i jak jade na nizszym biegu to dziwny ciezki odgłos w aucie /
PLEASE jakas pomoc!!!
wymieniałem juz dwumas sprzeglo imbusik kazali mi wlac plyn do czyszczenia ukladu wtrysków i nic sie za bardzo nie zmieniło. mam c6 2008 2.0 tdi brf. A na dwójce jak daje gazu to dosłownie po chwili tak jak by puszczalo cos i jest moc!? drgania silnik ma i na jałowym i jak jade... PLEASE POMÓÂŻCIE!!!

[ Dodano: 2013-05-28, 13:07 ]
Witam wszystkich! Jestem nowy i nie do konca wiem jak sie jeszcze tu ogarnac..
Ale mam temat moze ktos mi pomoze z moim autkiem. Posiadam a6 2008 silnik 2.0 tdi brf przebieg 200.000 wymieniałem dwumase ,sprzegło , imbusik ,dolewałem płyn do czyszczenia wtrysków bo na komputerze wyszło ,ze za duze dawki.
I problem jest taki, ze nie mam jak by mocy na 1-szym biegu jest jakby zmulona chyba ze tak mocno wdusze do zadziała przy dwójce jest o tyle dziwnie,jak dodaje gazu to jedzie i nagle jak by cos puszaczalo i wieksza szpryca.

i jak jade na nizszym biegu to dziwny ciezki odgłos w aucie /
PLEASE jakas pomoc!!!