Nie chce palić na zimnym.Jak postoi jakies 5-6 godzin. gdy silnik jest ciepły odpala za pierwszym. Wymieniłem świece, pompa paliwa jest wymieniona.
Możliwe że to wtryski (moze pasuje przeczyścic)?
Ale tez jak otworze zbiornik z pompą to w tym zbiorniczku co znajduje się pompa jest znikoma ilość paliwa. Możliwe że to paliwo ucieka przez te kilka godzin z tego zbiornika i pompa nie ma co ciągnąc?
Prosze o pomoc bo pasuje to zrobic przed zimą bo jest coraz gorzej.
[C5 1.8T Q] Nie chce palić na zimnym....
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Pompa wymieniona na oryginał czy zamiennik pasujący ? ile bar ?
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
Vaga podłączyłem wszystko OK. Pompa wymieniona na oryginal. Cisnienie ok 4 Bar więc jest ok.
Polepszyło mu sie na mrozie jak ale w tym samym czasie zmieniłem stacje benzynową z orlena na statoil. Wiec nie wiem co mu pomogło, czy paliwo czy mróz.
DOlalem wczoraj preparat do czyszczenia wtrysków i rano odpalił od kopa.
Zobaczymy jutro czy to przypadek:)
Polepszyło mu sie na mrozie jak ale w tym samym czasie zmieniłem stacje benzynową z orlena na statoil. Wiec nie wiem co mu pomogło, czy paliwo czy mróz.
DOlalem wczoraj preparat do czyszczenia wtrysków i rano odpalił od kopa.
Zobaczymy jutro czy to przypadek:)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
też miałem problem z porannym odpalaniem (ogólnie z odpalaniem po długim postoju) Po wymianie świec (które i tak już nadawały się tylko do wymiany) oraz dolaniu do benzyny preparatu do czyszczenia zaworów i przejechaniu na tej mieszance ok 300 km problem znikł. Obecnie po tym czyszczeniu na gazie przejechałem już ponad 600 km i zmian nie widać 

A ja juz chyba wiem o co chodzi z moim bo u mnie świece (platynowe) i preparat nie pomogl. Ale co pomogło to zmiana temperatury otoczenia.Jeśli na zewnątrz jest ponizej 6'C to pali od kopa. wiec to raczej bedzie czujnik temp płynu. poprostu daje zlą temp do komputera i zła mieszanke podaje na zimnym. oby to było to. wiec bez naprwy jakos ime przetrwam:).