Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Chorus II + adapter mp3

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lechunlx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Leszek
Rocznik: 2011
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.0 TFSI 252KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

[A6 C5] Chorus II + adapter mp3

Post autor: Lechunlx » 09 sie 2008, 20:29

Witam, zastanawia mnie kwestia wymiany mojego ori radia chorus (blaupunkt) na chorus II (właśnie na to, bo moge je mieć za free ;) ). Niestety znany problem can-bus, koszt adaptera około 300zł, do tego chce dołożyc adapter zmieniarki na karty sd (koszt 300zł). Niby wszystko wiem, ale tak dla pewności, czy będzie to działało? No i druga kwersia czy gra jest warta świeczki? Dla mnie priorytetem jest wygląd i jakość radia. Więc albo wyłoże troche kaski i będe jeździł z ładnym radiem i obsługą mp3 z karty, albo przeprosze się z jakims alpine. Co o tym sądzicie koledzy?
Jakie macie audio w swoich wozach ?
bo mi niestety kasety nie odpowiadają, mp3 to jedyna opcja, tylko jeszcze nie wiem co wybrać. Jak patrze na radia do 600zł to raczej nie ma z czym poszaleć ;)
druga sprawa, to czy jakieś inne oprócz oryginalnego radia mieści się pod tą zamykaną klapką w A6 ? Nie jest to priorytet ale warto wiedzieć.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 01:41 przez Lechunlx, łącznie zmieniany 4 razy.

macieja910

Post autor: macieja910 » 10 sie 2008, 23:22

Lechunlx ja ma u siebie seryjne audio czyli radio concert I + zmieniarka 6CD Panasonic DP 600 + 8 glosnikow + subwoofer w bagazniku

Qris

Post autor: Qris » 11 sie 2008, 23:42

A ja sobie władowałem kasetę z line in i podłączam mp3. ładnie gra bez zakłuceń... Mysle nad bezfirmowym radiem w wyświetlaczem duuużym tunerem TV itd:-)

Awatar użytkownika
Lechunlx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lechunlx » 12 sie 2008, 19:25

@Qris: też już taką opcje rozpatrywałem radia z TV niemarkowego do 1000zł, ale po przeczytaniu opinii zniechęciłem się nieco :(

vanQwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vanQwer » 25 sie 2008, 11:32

ja używam sony cdx-gt929u
na allegro nowe stoi 699pln
ma 3 zalety:
1) wejście usb na kablu długości ok 50cm, jeśli ktoś nie pali to idealnie wystarcza do popielniczki gdzie mieści się dosklonale pendrive :mrgreen:
2) wejście "aux in" po złączach RCA (chinch) niestety kabel jest niezbyt długi ok 10cm, oraz alternatywne aux in (mini jack)na przednim panelu radia.
3) komplet wyjść na zewnętrzne wzmacniacze tj. front rear i na sub-a.

wadą tego radia jest fakt że w większości 6-tek będą problem z tylnymi głośnikami i subem aktywnym (nie dotyczy AVG czyli mojego :lol: ) ale temat był dość szeroko omawiany na forum...

Aktualnie jestem na etapie przeciągnięcia usb i aux-a za pomącą stosownych przedłużaczy do podłokietnika jak się z tym uporam napiszę jak się sprawdza ;-)

Awatar użytkownika
Lechunlx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lechunlx » 25 sie 2008, 21:38

powiem szczerze, że zainteresowałeś mnie tym sony, szczególnie, że ma czerwone podświetlenie ;)
powiedz jak to się komponuje z całością ? wyróżnia się ten czerwony ? no i czy możliwe jest zamykanie tej klapki zasłaniającej radio w A6?bez większych problemów można dojść tym kabelkiem do popielniczki?
sory, że tak dużo pytań, ale zainteresowany tym jestem ;)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Lechunlx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lechunlx » 25 sie 2008, 22:54

no ten alpine też ciekawy ;) wiem, że alpine ma dobrą jakość dźwięku, co do sony to pewien nie jestem bo nie słyszałem jeszcze ;)
chyba się złamie i zrezygnuje jednak z ori radia na rzecz jakiegoś fajniejszego ;)

Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 26 sie 2008, 15:10

No popieram Beziego Alpine jest bardzo dobrym radiem,mozna sobie naprawde dzwiek ustawic czysciutko.
PS.
censored własnie dlatego niekupilem alpine bo w dzien kolor tych duzych przyciskow swieci jakby pink.a w nocy ok na czerwono.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 01:43 przez kylo99, łącznie zmieniany 1 raz.

filipek.marek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

chorus na chorus II

Post autor: filipek.marek » 04 gru 2008, 00:05

Witam, chcę sie dowiedzieć czy mogę zamienić radio Chorus na CHORUS II. Moje auto jest z 1999roku i ma zamontowane radio chorus/ właściwie mama nim jeździ, tylko że nie ma śmiałości i czasu na forum(wybaczcie).
I szwankuje w naszej audi radio, jest cicho i nagle wybucha jak się chce podgłośnić troche ;D bardzo ciekawa akcja polecam.

Wiem że concert II z cd nie mozna zamontować, bo gra mało warta świeczki jak to mówią.
I tak ktoś na forum napisał że zamiast concert I kupić chorusa II bo że niby lepsze, tzn nie ulega awarią.
Proszę was o pomoc.
Marek, pozdrawiam

Qris

Post autor: Qris » 04 gru 2008, 01:46

Concert będzie ok ale ten nowszy
chorus/concert 2 też ok. z tym że raz na 60 min Ci się wyłączy a mała poprawka zagwarantuje podświetlanie
radio 2din np navi itp
inne 2 din kosztuje grosze
pzdr!

filipek.marek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

;)

Post autor: filipek.marek » 04 gru 2008, 23:09

no a własnie to chciałbym wiedzieć, czy chorusa II mogę zamocować zamiast chorusa I.
Bo chyba można concert wsadzić? na forum nic nie znalazłem dot. tego chorusa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja