[Audi A6 2,5tdi C5 AFB] brak mocy pow 3000 obr audia6 2,5tdi
[Audi A6 2,5tdi C5 AFB] brak mocy pow 3000 obr audia6 2,5tdi
moje audi pow.3000obr nie chce jechac silnik nie chce sie wkrecac po odpieciu przeplywki jest niewielka poprawa na vagu wyskoczylo przebicie do mas lub uszkodzony czujnik cisnienia pow.dolotowego w kolektorze ssacym .moze ktos wie w ktorym miejscu go szukac i czy wogle to moze byc przyczyna malej mocy
Ostatnio zmieniony 03 paź 2010, 21:16 przez Niemiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem początkującym forumowiczem - ale starym kierowcą .-)
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kolego spróbuj przełożyć przewody elektryczne zaworków egru i turbo oraz zamień przewody powietrza z turba na egr a z egru na turbo u mnie było to samo i okazało się że zawór turbiny jest uszkodzony.Jeżeli będzie ok to do kupna nowego możesz tak pojeżdzić a potem wszystko na swoje miejsce.Zobacz jeszcze wcześniej czy żaden przewód nie spadł z tego zaworka od turba!
kolego Nimiec ja mam taki sam problem tylko u mnie na dodatek zapala sie lampka ESP i na vagu wykakuje mu błąd 18265 - Sygnał ładowania - błędna wiadomość z silnika. Nikt nie wie co to jest . Wz tego co wywnioskowałem to silnik w taki sposób odbiera awarie tylko nie wiadomo jaką . Jak bedziesz wiedział co dolega w twoim audi to pochwal sie może to samo bedzie u mnie pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7