Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1.9 TDI]padło podświetlanie wnętrza prawej strony

Elektryka
ODPOWIEDZ
adrianlee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.9 TDI]padło podświetlanie wnętrza prawej strony

Post autor: adrianlee » 23 wrz 2010, 11:50

witam,
mam problem, Po otworzeniu drzwi pasażera nie zaświeca się lampka pod jego nogami ani pod drzwiami, lampki sprawdzałem sa dobre nie są spalone. Macie może jakieś sugestie co to może być. Dodam ze ostatnio pada mi tez zamek z tej strony (pasażera) tzn po naciśnięciu przycisku na pilocie wszystkie drzwi się otwierają oprócz pasażera.Nie wiem czy to moze mieć związek. Mam VAGA z programem może w ten sposób da się coś sprawdzić . Proszę o pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników tego pięknego autka :-D

Awatar użytkownika
A6TDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: A6TDI » 23 wrz 2010, 12:11

Stycznik ?

adrianlee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adrianlee » 23 wrz 2010, 13:27

bardzo dziękuje za szybką odpowiedź.stycznika nie sprawdzałem. A gdzie mogę go znaleźć??

ps. odłączałem oprawkę od kabla zasilającego jeśli o to Ci chodzi i sprawdzałem czy "kostka" nie jest uszkodzona.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 wrz 2010, 14:02

adrianlee, stycznik znajduje sie wlasnie w zamku.w starszych autkach byl taki na slupku srodkowym wciskany.a w nowszych jest to w zamku.zalacza go rygiel.wiec zamek masz do wymiany jak mysle...jesli jeszcze nei dziala ci central...no chyba ze masz poprostu brak pradu na ten zamek.

Awatar użytkownika
A6TDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: A6TDI » 23 wrz 2010, 14:21

tomkom1 pisze:stycznik znajduje sie wlasnie w zamku
Coś o tym wiemy... Prawda tomkom1 ? Hehehe :mrgreen:
Uprzedzając pytanie powiem, że samego stycznika raczej nie da się kupić.
Pozostaje szrot i zakup całego zamka (o ile w wersji przed FL jest tak jak po FL) :-/

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 23 wrz 2010, 14:38

A6TDI, jesteś w błędzie jeżeli chodzi o
A6TDI pisze:Uprzedzając pytanie powiem, że samego stycznika raczej nie da się kupić.
ja taki kupiłem bez problemu na allegro. Zależy jeszcze tylko czy kolega adrianlee, już widział w jakim stanie jest języczek wciskający ten mikrostyk w jego zamku, w moim przypadku wymiana samego mikrostyku nie dała oczekiwanego rezultatu. Musiałem wymienić cały zamek ( ASO około 630zł) Koszt mikrostyku jest około 15zł + przesyłka. Ale lepiej sprawdzić najpierw czy ten języczek nie jest już wyślizgany. Pozdrawiam.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 wrz 2010, 14:43

dunga, wiec tu tez i ty jestes deko w bledzie.nie wiem jak jest to w a6 ale walczylem z tym w toledo 2001r.taka sama zasada.ten nazwany przez ciebie jezyczek byl metalowy z zalozonym takim plastikiem na wierzch..noi ten platisk sie poprostu wytarl.i jezczek nie dosiegal do mikrostyku...wystarczylo dociac kawalek plastiku.dokleic go lutownica do tego co zostalo i smiga pieknie juz 2 miesiac...mam nadzieje ze smiga bo reklamacji nie mialem...ten plastik wykorzystalem z takiej opaski zaciskowej tzw.tyrtyrki.sam poczatek jest glatki i meikki i idelanie sie do tego nadaje.pozdrawiam

[ Dodano: 2010-09-23, 14:44 ]
dunga, kopsnija na forum jakas aukcje z tymi stykami.warto zeby chociaz troche tutaj polezala...

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 23 wrz 2010, 15:31

http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =mikrostyk+

tomkom1, nie powiedziałem że nie da się tego zrobić tylko że w moim wypadku nie zadziałało to. Ze względu na wytarty języczek, a że nie miałem czasu na zabawy z tym bo kończył mi sie urlop, a nie chciałem wracać z tym problemem do NL więc kupiłem nowy zamek żeby mieć spokój. Pozdrawiam.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 wrz 2010, 15:38

vippassat, jesli zdobede zamek luzem to cos wystrugam.

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 23 wrz 2010, 16:11

tomkom1, jeżeli nie masz nic przeciwko? to mogę przygotować poradnik wymiany tego mikrostyku, ponieważ mam jeszcze stary zamek. A pytam się dlatego, że pierwszy wyszedłeś z inicjatywą zrobienia tego.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 wrz 2010, 16:13

dunga, spoko rob mi bedzie latwiej nei bede suzkal.zrob tez fotki tego jezyczka czy tez mimosrodu ktory sie wyciera.okreslimy wspolnie technologie naprawy tego.w twoim przypadku bedzie lepiej bo masz wyslizgane to juz wiec bedzie widac o co kaman

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 23 wrz 2010, 16:24

Ok jutro rano jak wrócę z pracy zajmę się tym i wrzucę do działu warsztat.

Chyba już nie muszę tego robić ponieważ jest już na forum taki poradnik

a6-c5-naprawa-wylacznika-krancowego-wla ... vt7118.htm

u mnie akurat nie pokazuje zdjęć z tego tematu, ale tutaj już pokazuje więc dla wszystkiego

http://www.samnaprawiam.com/poradniki-6 ... a6-c5.html

Powodzenia w naprawach.

adrianlee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adrianlee » 24 wrz 2010, 08:30

wow :shock:
nie sądziłem, że otrzymam aż tak dużą porcje wiadomości. Wielkie dzięki chłopaki <ok>
Drzwi i zamek sprawdzę dzisiaj po pracy.
znalazłem jeszcze coś takiego :

http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowlaczn ... 97436.html

co o tym myślicie??

pozdrawiam!! :lol: <piwo>

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 24 wrz 2010, 10:22

adrianlee, właśnie taki brałem, uszczelniany. Różnica pomiędzy nimi jest około 10zł więc nie dużo.

adrianlee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adrianlee » 24 wrz 2010, 10:34

dzięki dunga za info <ok>
dzisiaj jest piątek to i tak przez weekend nie przyjdzie paczka. spróbuje coś zdzialać poprzez samo przeczyszczenie mechanizmu i tego mikrowłacznika, jak nie pomoże to zakupie na allegro nowy w poniedziałek. oczywiście dam znac o efektach.
Pozdrawiam :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja