Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[usluga]odradzam- firma kurierska ups

ODPOWIEDZ
Forum Audi A6 .

[usluga]odradzam- firma kurierska ups

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 wrz 2010, 13:06

mialem z nimi przygode.nie polecam jakichkolwiek uslug tej firmy.odebranie przesylek od miejsca nadania zalezy od widzimisie pracownika.dokonywalem zamiany z kolega z forum an kola.wysalem swoej kola zapkaowane folia 4 sztuki.i bylo w tamta strone wszystko oki.powrotna presylka nie zostala odebrana od nadawcy bo njajpierw sie okazalo ze maj byc zapakowane po 2 wiec zmienilem zamowienie uslugi na 2 paczki po 2 kola.cena ta sama.potem okazalo sie ze pani w magazynie ma okres i ze jednak ma byc zapakowane po jednej i to w karton.mimo ze zaplacilem usluge niegabaryt.dodam ze cale paczki miescily sie w wymiarach wiec g..no ich powinno obchodzic co t jest i jak zapakowane aby to nie byly uran lub pluton.oczywiscie paczka nie zostala nadana a ja jestem wplecy bo musze czekac na zwroty pieniedzy ktore juz wplacilem i nie mam na dodatek kol w terinie jaki ustalilem.

Polska to dziki kraj.zgadzam sie z b.ministrem sportu.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 15:17 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 2 razy.

Rabol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabol » 03 wrz 2010, 15:06

Musiałeś trafić na jakieś upierdliwe babska z obsługi. Ja wczoraj odebrałem przesyłkę z UPSu z zapakowanymi 4 felgami razem (zapakowane folią tzw. stretchką) i nie było żadnego problemu z wysyłką takiej paczki. Dziwne że nie chcieli nadać u Ciebie 4 felg razem.
Pozdr

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 wrz 2010, 15:10

Rabol, felg a kol.to jest roznica.toraz. a drugi raz to to ze ja swoje wyslalem z olsztyna bez problemu.a dopiero tamtych do mnie nie chciano przyjac...tu nie chodzi o to ze chca zabrac lub nie chca.tu chodzi o to ze wszystko jest wg widzimisie.widza ze to jest transakacja w obie strony,zastanowili by sie w jakim siwetle to cih stawia.w jedna strone mozna a w druga juz nie.jesli nawet nei mozna to bym ot warunkowo przyjacl a zadzwonil do odzialu ktory przyjal tamta i zwrocil uwage.ale dlaczego klient ma tracic czas i nerwy

[ Dodano: 2010-09-03, 15:12 ]
slavi16, przeprqaszam poprawilem,zobacz do czego doprowadzili.ze zapomnialem o regulaminie i mam pierwszy wpisik od moderow u siebie.... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Rabol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabol » 04 wrz 2010, 14:44

ÂŹle doczytałem.

Awatar użytkownika
RASUK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RASUK » 06 wrz 2010, 23:47

nie rozumiem tylko dlaczego oczerniac cale firme z glupote jednej badz kilku osob?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 07 wrz 2010, 06:41

mattqq, dlatego ze jesli jest minimalne ryzyko ze sa takie przypadki to lepiej wybrac inna firme lub dopytac szczegoly i zadac ich na pismie w formie maila.chociazby po to warte sa takie tematy...co najlepsze kurier bez zadnego powodu i wezwania mimo ze odwolalem wszelkie uslugi zlecenia pojawil sie wczoraj niz gruchy ni z pietruchy zeby odebrac paczke ktora mial wziasc w piatek.paranoja.poczytaj komnetaze do tego i podobnego tematu...melduja sie sami pracownicy i potwierdzaja jaki tam bajzel i ignorancja.
ja na potwierdzenie swoich slow posiadam dowody i agumenty wiec chyba to nie oczernianie a przestrzeganie przed klopotami...

Awatar użytkownika
M0NEER
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: M0NEER » 07 wrz 2010, 07:56

tomkom1, wydawało mi się, że usługobiorcą była firma kurierzy.pl, ale jakoś tam... bo czytałem podobny wątek Twojego autorstwa.

Niestety nie żyjemy w idealnym świecie, a czynnik ludzki jest najbardziej wrażliwy i podatny na odchyły.

Współpracuję z firmą UPS od prawie roku i nie mogę się skarżyć na nich.
Jednak zdecydowanie odradzam DHL -już kilka razy się na nich przejechałem i bronię się przed nimi jak przed ogniem :-P

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 07 wrz 2010, 10:11

M0NEER, dla ups zleceniodawca byla firma kurjerzy nadawca byl koles z walcza a ja odbiorca...nikt z nas wg ups nie mial zadnych praw do reklamacji czy wogole rozmow na ten temat.a ze firma kurjerzy rowniez sie nei sprawdzila to rowniez opisalem..

Eskel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Eskel » 01 paź 2010, 19:05

Mi DHL ZGUBIÂŁ przesyłkę.
Walka trwa.
Ubezpieczajcie co wysyłacie!

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: GranuL » 17 lis 2010, 02:03

UPS i GLS to badziewne firmy jak dla mnie UPS to szczyt chamstwa!

Siódemka bije wszystkich na głowę jak na razie wobec mnie

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.6 326KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: carlos666 » 17 lis 2010, 09:46

w każdym mieście jest inaczej.
Nie zależy to od firmy, tylko od baranów ,którzy w niej pracują...

Awatar użytkownika
łapek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: łapek » 17 lis 2010, 11:32

Ja rowniez mialem sporo problemow z ups, z 7 jak na razie zadnych.

martines-76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: martines-76 » 18 lis 2010, 22:21

łapek pisze:Ja rowniez mialem sporo problemow z ups, z 7 jak na razie zadnych.
Zajmuję się sprzedażą części do Audi i VW. Paczki wysyłamy UPS i nigdy nie było żadnych problemów żadna paczka nie zaginęła i zawsze docierały do klienta następnego dnia.

Ostatnio wysyłaliśmy kilka kompletów felg stalowych zawsze były zapakowane po 4 sztuki i nikt nie miał z tym problemu. Wszystko zależy od ludzi niezależnie od firmy w której pracują. Myślę że każdy miał nie miłe sytuacje czy to z UPS DHL OPEK DPD czy kimkolwiek innym. idąc tym tokiem myślenia ktoś kto został oszukany np kupując przez allegro, może napisać ze nie poleca zakupów allegro.

Wszędzie znajdzie się czarna owca. Ale jak to stwierdził kiedyś Bogdan Smoleń. "Normą jest ogół a nie margines"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja