Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum.
Mam poważny problem ze swoim autem.
Wczoraj podczas jazdy po autostradzie przy prędkości 160 km/h zaczęło brakować mocy mimo wciskania pedału gazu do oporu. Silnik zgasł. Po przymusowym zatrzymaniu się próbowałem ponownie odpalić silnik. Na nic jednak wszelkie starania. Silnik kręcił ale nie mógł odpalić. Pozostało mi jedynie wezwać pomoc drogową i przyciągnąć auto do domu.
Dzisiaj sprawdzałem co może być nie tak jednak nie znam sie zabardzo więc nie umiałem rozwiązać problemu. Obawiałem się że to może być rozrząd jednak wygląda na cały. Może pompa paliwa? Chciałbym wiedzieć wstępnie jakie mogą być przyczyny tej awarii żeby później nie przepłacać w warsztacie. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
A6 C5 2.8 Q Tiptronic. Silnik zgasł i już nie chcę odpalić
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
dym?? :shock: Może Ci płyn zagotowało? Pompę paliwa bym odrzucił, z racji tego, że masz LPG.. ale pompy wody bym nie wykluczył.. i napewno nie obejdzie się tutaj bez podłączenia pod VAGajaroh pisze:Zapachu paliwa nie poczułem ale coś się zaczęło dymić przy silniku. Nie zauważyłem co.
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Być może spaliły Ci się cewki lub cewka i stąd ten dym.. Wszelkie zwarcia i awarie sprzętu zwłaszcza elektrycznego powinny być wykryte przez program VAG..jaroh pisze:Nic się nie gotowało dlatego że próbowałem uruchomić silnik z rana na następny dzień. Raczej wygląda to na jakieś zwarcie. Może to z tej cewki? VAG wychwyci takie ustarki?
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie