Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 2,5TDI Tiptronic

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Gecon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C5 2,5TDI Tiptronic

Post autor: Gecon » 22 sie 2010, 11:42

witam mam pytanko, zakupiłem miesiac temu audi a6 c5 awant 2,5TDI 150KM z 1998roku skrzynia tiptronik,mam nastepujacy problem. odpalam auto i ruszam podczas jazdy np jade na 2gim biegu i nie zmienie na 3ke auto zaczyna mi szarpac DLACZEGO???. a nastepny problem to taki ze np jade na sporych obrotach np 2gim biegiem zmieniam na 3ke i auto ciagnie na tym biegu np do 2,5tys obrotów i raptownie spada na 1,5tys obrotow i zmienia bieg tak jakby ta skrzynia miala półbiegi,ciagnie po tej zmianie tyle ile ja mu przycisne i moge zmienic na 4ke. co to jest???? zastanawiam sie czy ta skrzynia nie ma półbiegów???/ ale półbiegi wystepuja w samochodach dostawczych i w tirach. z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 15:13 przez Gecon, łącznie zmieniany 1 raz.
Potrzebujesz przypisać do auta nowy sterownik który ma ochroneę komponentu?. Pisz na PW a napewno Ci pomogę, nawet jeżeli jesteś na drugiej półkuli. Usługa CP,SVM etc na wszystkie główne 4 marki VAG.

coolpw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: coolpw » 23 sie 2010, 22:13

u mnie również jest podobnie na 3cim biegu , ma jakby 2 podbiegi zaniom wrzuci 4 , do skrzynie jeszcze nie zaglądałem jak wygląda sprawa oleju i nie mam pojecia kiedy był wymenieny , moze warto sie tym zainteresować , chyba ze to tak ma być .

zmien nazwe tematu bo nikt tu nie zaglądnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja