[a5c5] relingi i podsufitka
[a5c5] relingi i podsufitka
Witam niestety będę zmuszona zdjąć podsufitkę( tzn lakiernik) ponieważ zaczął mi się łuszczyć\ lakier bezbarwny pod relingami. Czy jest możliwość żeby zdjąć relingi nie zdejmując podsufitki?
- robsoft1
- Forum Audi A6 / A7
wcale nie trzeba opuszczać podsufitki. ja wymieniałem relingi z czarnych na chromowane i trzeba odkręcić "rączki" z podsufitki i zdemontować te boczne części podsufitki do których są przykręcone te rączki. jest na wciskach tak, że trzeba to energicznie pociągnąć w dół aby wyskoczyło z zatrzasków. po zdemontowaniu tego przy odrobinie gimnastyki można odkręcić relingi o ile się nie myle to klucz 10.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2021
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Jest dokladnie tak jak kolega wyzej napisal. Z przodu jeszcze trzeba odkrecic jedna srube od airbaga.robsoft1 pisze:wcale nie trzeba opuszczać podsufitki. ja wymieniałem relingi z czarnych na chromowane i trzeba odkręcić "rączki" z podsufitki i zdemontować te boczne części podsufitki do których są przykręcone te rączki. jest na wciskach tak, że trzeba to energicznie pociągnąć w dół aby wyskoczyło z zatrzasków. po zdemontowaniu tego przy odrobinie gimnastyki można odkręcić relingi o ile się nie myle to klucz 10.
cyzko