[A6 C4]Lusterka grzanie
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4]Lusterka grzanie
czesc,
Nie orientujecie się może jak wyglą;dało podgrzewanie lusterek w A6 C4? Mianowicie lewe lusterko mi wysycha z kropel,a prawe nie (elektryczne sterowanie ustawieniem działa w obu)...nie mam włą;cznika grzania,więc z tego wychodzi,że musiałoby ono działać na stałe... wiecie coś na ten temat?
Nie orientujecie się może jak wyglą;dało podgrzewanie lusterek w A6 C4? Mianowicie lewe lusterko mi wysycha z kropel,a prawe nie (elektryczne sterowanie ustawieniem działa w obu)...nie mam włą;cznika grzania,więc z tego wychodzi,że musiałoby ono działać na stałe... wiecie coś na ten temat?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2008, 10:14 przez kubistyczny, łącznie zmieniany 1 raz.
kubistyczny
Podgrzewanie lusterka załą;cza sie po włą;czeniu podgrzewania tylnej szyby lub po przekręceniu zapłonu. Zależy jaka wersja. Jeśli nie działa Ci jedna strona tzn że przepaliła Ci sie mata grzewcza. Poprostu musisz ją; wymienić : http://www.allegro.pl/item296766378_pod ... kazja.html
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7
Skoro masz podgrzewane to jest też mata grzewcza oryginalnie. Aby wymienić tą; matę musisz zdemontować szkło. Potem będzie najtrudniejsze zadanie musisz oddzielić szkło od wkładu plastikowego. Trzeba robić to na gorą;co wtedy idzie łatwiej. Tzn trzeba podgrzać czymś szkło. Wtedy klej ładniej puszcza.
lusterka
Witam mam też problem z lusterkami myślałem że to wina mat (wiec kupiłem sobie nowe na allegro) ale po rozebraniu lusterka i sprawdzeniu miernikiem po kabelkach wychodzi na to że nie dochodzi prąd do mat. Sprawdzając na kostce (przy lusterku) przestawianie lusterek działa bez problemu, kombinowałem ale nie wiem które kable są odpowiedzialne za podgrzewanie (jest tam 5 kabelków: 2 grubsze, biały oraz brązowy; 3 cieńsze, czerwono-żółty, zielony oraz żółto-czarny)
chyba że to wina czegoś innego, bezpieczniki przy drzwiach są ok
Zdjęcie kostki:
![Obrazek]()
chyba że to wina czegoś innego, bezpieczniki przy drzwiach są ok
Zdjęcie kostki: