[a6c5]LAMPY PRZEDNIE ANGEL EYES DEPO CHROM
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

[a6c5]LAMPY PRZEDNIE ANGEL EYES DEPO CHROM
witam i pytam co myslicie o tych lampach pozdrawiam
Powiem ci tak
Mam te lampy bo kupiłem je razem z samochodem i nie chce mi się już ich wymieniać. Ringi nie świecą równo dookoła. ÂŚwiecą punktowo tam gdzie są żarówki najmocniej. Jak wyjąłem żarówki to na 18 szt (T5) ok. 5 szt. świeciło. Okazało się że się strasznie grzeją w tych reflektorach i może dlatego siadły. Wymieniłem je na diody SMD (białe) ze stabilizatorami. Od miesiąca jest OK. Ale punktowe świecenie zostało. A włożenie tych żaróweczek tudzież diód wymaga wyjęcia całego reflektora. Także mam to już opanowane :mrgreen:. Tyle na temat ANGEL EYES DEPO CHROM.
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

Miałem zwykłe H7 i zmieniłem na Osram Night Breaker http://www.osram.pl/osram_pl/Dla_konsum ... index.html . Jest trochę lepiej a jeżdżę już od grudnia
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7

Ja mam te lampy od tygodnia i puki co jestem z nich zadowolony. Kupił je bo miałem taki sam problem jak radekboguslaw tylko że ja miałem jeszcze uchwyty połamane (bliski kontakt z borsukiem
). Balem się że będą odstawać albo coś w tym stylu bo to wkońcu zamienniki ale wszystko pasuje idealnie :mrgreen: Normalne że ringi nie będą tak świeciły jak np w nowych typach BMW ale jak dla mnie i tak jest spoko.
Pytanie do Oxygen,
Mówisz że w tych ringach jest 18 szt żaróweczek?? U mnie jest chyba tylko 4 ale nie jestem pewien :-? I powiedz mi czy na tych diodach wizualnie lepiej wygląda, bo na zwykłych T5 daje żółte światło a jak jest na tych SMD??
Pytanie do Oxygen,
Mówisz że w tych ringach jest 18 szt żaróweczek?? U mnie jest chyba tylko 4 ale nie jestem pewien :-? I powiedz mi czy na tych diodach wizualnie lepiej wygląda, bo na zwykłych T5 daje żółte światło a jak jest na tych SMD??
alexpulawy w jednym reflektorze jest 8 i w drugim 8 , na jeden ring 4 szt. :mrgreen:
A czy lepiej ? Moim zdaniem tak. Diody SMD dają białe, typowo białe światło. No i wydaje mi się że świecą o wiele mocniej od zwykłych żarówek i zwykłych diod no i nie wydzielają tyle ciepła co zwykłe żarówki. Wcześniej (po żarówkach) miałem takie zwykłe walcowe diody LED
ale miały niebieską poświatę. Teraz mam takie
Niestety koszt jednej diody SMD powyżej 5 PLN http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=smd+t5
Znajomy doradził mi żeby dać dodatkowo stabilizatory oby się diody nie paliły bo są czułe na zmiany napięcia i na razie jest OK no i żadna się nie przepaliła :mrgreen:
Stabilizatory już nie są takie drogie i potrzeba tylko dwa.![Obrazek]()
Wieczorem zrobię zdjęcia jak świecą, to wam wrzucę.
A czy lepiej ? Moim zdaniem tak. Diody SMD dają białe, typowo białe światło. No i wydaje mi się że świecą o wiele mocniej od zwykłych żarówek i zwykłych diod no i nie wydzielają tyle ciepła co zwykłe żarówki. Wcześniej (po żarówkach) miałem takie zwykłe walcowe diody LED
ale miały niebieską poświatę. Teraz mam takie
Niestety koszt jednej diody SMD powyżej 5 PLN http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=smd+t5 Znajomy doradził mi żeby dać dodatkowo stabilizatory oby się diody nie paliły bo są czułe na zmiany napięcia i na razie jest OK no i żadna się nie przepaliła :mrgreen:
Stabilizatory już nie są takie drogie i potrzeba tylko dwa.

Wieczorem zrobię zdjęcia jak świecą, to wam wrzucę.
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

Kiedyś gdzieś znalezione w necie o żarówkach
"Osram Night Breaker
To mają być najmocniejsze żarówki występujące w przyrodzie. 90 proc. więcej światła na drodze to jest coś... Nie wynika to z wartości strumienia świetlnego i wynikać nie może, bo norma dopuszcza odchyłkę 10 proc. w jedną lub drugą stronę. Producent deklaruje, że dodatkowe światło na drodze wynika z konstrukcji żarnika. Night Breakery testowaliśmy także w aucie. Organoleptycznie widzimy różnicę, ale niewielką. Oko ludzkie nie docenia tych 90 proc.
Moc maks. (W): 56,1/56,0
Strumień świetlny (lm - norma 1500 +/- 10 proc.): 1420/1455
Cena (zł): 34,0/1 sztuka
Philips Premium
Gwarantują o 30 proc. więcej światła na drodze. Jak się należało po Philipsach spodziewać, pobór mocy jest niski, a wydajność wysoka. Nie wiemy, czy to z powodu opakowania w skromny kartonik czy z przyczyn marketingowych te żarówki mają cenę do zaakceptowania - w przeciwieństwie do Philipsów X-treme Power. W każdym razie jest to produkt jak najbardziej godny polecenia.
Moc maks. (W): 56,2/56,1
Strumień świetlny (lm - norma 1500 +/- 10 proc.): 1443/1430
Cena (zł): 31,99/1 sztuka"
"Osram Night Breaker
To mają być najmocniejsze żarówki występujące w przyrodzie. 90 proc. więcej światła na drodze to jest coś... Nie wynika to z wartości strumienia świetlnego i wynikać nie może, bo norma dopuszcza odchyłkę 10 proc. w jedną lub drugą stronę. Producent deklaruje, że dodatkowe światło na drodze wynika z konstrukcji żarnika. Night Breakery testowaliśmy także w aucie. Organoleptycznie widzimy różnicę, ale niewielką. Oko ludzkie nie docenia tych 90 proc.
Moc maks. (W): 56,1/56,0
Strumień świetlny (lm - norma 1500 +/- 10 proc.): 1420/1455
Cena (zł): 34,0/1 sztuka
Philips Premium
Gwarantują o 30 proc. więcej światła na drodze. Jak się należało po Philipsach spodziewać, pobór mocy jest niski, a wydajność wysoka. Nie wiemy, czy to z powodu opakowania w skromny kartonik czy z przyczyn marketingowych te żarówki mają cenę do zaakceptowania - w przeciwieństwie do Philipsów X-treme Power. W każdym razie jest to produkt jak najbardziej godny polecenia.
Moc maks. (W): 56,2/56,1
Strumień świetlny (lm - norma 1500 +/- 10 proc.): 1443/1430
Cena (zł): 31,99/1 sztuka"
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7

radekboguslaw, narazie mam zwykłe żarówki beznazwówki ala Xenon (dostałem razem z lampami gratis:) i jest OK daje taką lekką niebieską poświatę i w nocy też jest nieźle ale też myślę o HIDach tylko na razie zastanawiam się czy 6000k czy 8000k.
Oxygen, nie pomyślałem o tym
Czyli radzisz założyć sobie lepiej te drugie?? Na angielskim ebayu są tańsze :mrgreen:
[ Dodano: 2010-07-18, 17:12 ]
Oxygen, Czekamy na fotki :mrgreen:
Oxygen, nie pomyślałem o tym
[ Dodano: 2010-07-18, 17:12 ]
Oxygen, Czekamy na fotki :mrgreen:
-
jagielow
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kolego odpusc sobie ten temat , to jets jedno wilkie dziadostwo a soczewka daje słąbe światło bardzo nierównie świeci , polecam kupic lampy oryg helli, nie mowie juz o xenonie
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, 20:44 przez jagielow, łącznie zmieniany 1 raz.
<<Koozi>>
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7