Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Brak mocy na gazie, nie przyspiesza.

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[A6 C4] Brak mocy na gazie, nie przyspiesza.

Post autor: -=Rafal=- » 03 lip 2010, 14:24

Witam. Mam problem. Odebrałem dziś auto od mechaniora. Była zmieniana przekładnia. I powiedzcie mi co ten ciul zj*bał. Na benzynie auto idzie jak rakieta. Przyspieszenie aż czuć. Na gazie, przyspiesza jak maluch. Dodatkowo czasem zdarza się tak, że np gaz w podłodze, leci do 2,5tys obrotów i stoi. Jakbym mu odpuścił, żeby po chwili załapać i lecieć dalej. Przy wyprzedzaniu i jeździe jest to cholernie niebezpieczne. :-/

mariusz827
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C4] Brak mocy na gazie, nie przyspiesza.

Post autor: mariusz827 » 03 lip 2010, 21:25

-=Rafal=- pisze:Witam. Mam problem. Odebrałem dziś auto od mechaniora. Była zmieniana przekładnia. I powiedzcie mi co ten ciul zj*bał. Na benzynie auto idzie jak rakieta. Przyspieszenie aż czuć. Na gazie, przyspiesza jak maluch. Dodatkowo czasem zdarza się tak, że np gaz w podłodze, leci do 2,5tys obrotów i stoi. Jakbym mu odpuścił, żeby po chwili załapać i lecieć dalej. Przy wyprzedzaniu i jeździe jest to cholernie niebezpieczne. :-/
Jeśli nie masz sekwencji, to przy dolocie coś pogrzebał. Sprawdź wszystkie rurki, czy nie ma gdzieś lewego powietrza.

pozdr.

Mariusz

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 04 lip 2010, 11:18

Właśnie myślę że to lewizna. A dodatkowo. Silnik pracuje już nierówno. Nieważne czy gaz czy benz. Jak stoi na luzie to nie ma równego dźwięku, a odgłos z rury wydechowej brzmi jakby pluł. Myślicie że to lewe powietrze? Bo przy wymienianiu, pół przewodów wyciągnął.

skomer69
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skomer69 » 07 wrz 2010, 00:24

Miałem podobny problem- a mianowicie łapał powietrze przy pokrywie zaworów tam gdzie wychodzi króciec plastikowy. Założyłem na niego opaskę plastikową, bo trochę odskakiwał i po problemie. Tu masz linka nr 26: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/au. ... ZEIpXSSPM=

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja