[Audi 100 C4 Sedan] Listwa na drzwi
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi 100 C4 Sedan] Listwa na drzwi
Witam,
planuje sobie pozrywać listwy z drzwi, gdyż troche zaczynaja odstawac i brzydko to wyglada.
Czy cos takiego warte jest uwagi?
http://allegro.pl/item1056211571_audi_1 ... _nowe.html
planuje sobie pozrywać listwy z drzwi, gdyż troche zaczynaja odstawac i brzydko to wyglada.
Czy cos takiego warte jest uwagi?
http://allegro.pl/item1056211571_audi_1 ... _nowe.html
Polecam kupno używek ale jednak oryginałów. Zakładałem tego typu listwy kumplowi w jego 100 C4 i powiem Ci że wykonanie makabra. Po prostu taki chałupniczy niedopracowany / krzywy odlew. To co kupił też z alledrogo wyglądało podobnie (też taki niby guma niby plastik). Generalnie odradzam bo również poza szpecącym wyglądem montaż był makabryczny: zaczepy albo nie pasowały i trzeba było strugać albo za luźne i nie chciało się to kupy trzymać do tego powykrzywiane listwy. Osobiście odradzam zakup tego typu chałupniczych wynalazków ale fakt faktem są dość tanie.
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam.
Tydzień temu kupiłem i założyłem podróbki.
Jak się zrobiło gorąco to PCV robi się miękki i podczas trzaśnięcia odczepiają się od dołu.
Po dotknięciu palcem wskakuje na swoje miejsce.
Nie kupiłbym ich ponownie.
Niektórzy sprzedawcy reklamują się , że ich listwy mają wtopiony pręt metalowy.
Moje też miały go mieć.
Nic takiego tu nie ma.
Dzwoniłem do sprzedawcy z Lublina.
Nie wiem dlaczego wystawia na kilku aukcjach.
Byłem nie daleko Lublina i chciałem osobiście je obejrzeć i ewentualnie kupić.
Gość mi odpowiedział ,że nie sprzedaje w żaden inny sposób niż wysyłką.
Coś mi tu nie gra, a konkretnie nie wierzę w ten pręt zatopiony.
Te listwy idą z jednego źródła. Z Chin.
A ten pręt by bardzo przeszkadzał w transporcie.
Dlatego, że po rozwinięciu z rolki nie dało by się ich wyprostować.
Z kolei dzisiaj gadałem z właścicielem szrotu.
Gość ,specjalizuje się w Audi.
Zauważył moje listwy.
Powiedział, że dobrze zrobiłem ,że nie kupowałem oryginałów, bo w dobrym stanie już ich nie da się kupić.
Mogą dobrze wyglądać , ale za 3-4 miechy szlag je trafi, i znowu będziesz szukał następnych.
Tak ujebali te drzwi ,że nie da się zrezygnować z tego dziadostwa.
W B4-kach można było uchwyty spinek zpiłować ,polakierować i spokój na następne 10 lat.
A tu masakra. Coś trzeba przyczepić.
Audi powinno zapłacić jakieś "wstydliwe" za tą porażkę.
Nowych w oryginale nie kupisz , bo kto wyda 1000 zł. na listwy.
Rozpisałem się , a nic nie pomogłem.
Powiem tak.
Kup najtańsze jakie ci w ręce wpadną.
Najmniej będziesz żałował.
Ja kupiłem za 60 zeta + transport.
Na razie auto zyskało na wyglądzie.
Jak ktoś kiedyś wyprodukuje lepsze to się połaszczę, ale musi być jakiś stelaż.
Tydzień temu kupiłem i założyłem podróbki.
Jak się zrobiło gorąco to PCV robi się miękki i podczas trzaśnięcia odczepiają się od dołu.
Po dotknięciu palcem wskakuje na swoje miejsce.
Nie kupiłbym ich ponownie.
Niektórzy sprzedawcy reklamują się , że ich listwy mają wtopiony pręt metalowy.
Moje też miały go mieć.
Nic takiego tu nie ma.
Dzwoniłem do sprzedawcy z Lublina.
Nie wiem dlaczego wystawia na kilku aukcjach.
Byłem nie daleko Lublina i chciałem osobiście je obejrzeć i ewentualnie kupić.
Gość mi odpowiedział ,że nie sprzedaje w żaden inny sposób niż wysyłką.
Coś mi tu nie gra, a konkretnie nie wierzę w ten pręt zatopiony.
Te listwy idą z jednego źródła. Z Chin.
A ten pręt by bardzo przeszkadzał w transporcie.
Dlatego, że po rozwinięciu z rolki nie dało by się ich wyprostować.
Z kolei dzisiaj gadałem z właścicielem szrotu.
Gość ,specjalizuje się w Audi.
Zauważył moje listwy.
Powiedział, że dobrze zrobiłem ,że nie kupowałem oryginałów, bo w dobrym stanie już ich nie da się kupić.
Mogą dobrze wyglądać , ale za 3-4 miechy szlag je trafi, i znowu będziesz szukał następnych.
Tak ujebali te drzwi ,że nie da się zrezygnować z tego dziadostwa.
W B4-kach można było uchwyty spinek zpiłować ,polakierować i spokój na następne 10 lat.
A tu masakra. Coś trzeba przyczepić.
Audi powinno zapłacić jakieś "wstydliwe" za tą porażkę.
Nowych w oryginale nie kupisz , bo kto wyda 1000 zł. na listwy.
Rozpisałem się , a nic nie pomogłem.
Powiem tak.
Kup najtańsze jakie ci w ręce wpadną.
Najmniej będziesz żałował.
Ja kupiłem za 60 zeta + transport.
Na razie auto zyskało na wyglądzie.
Jak ktoś kiedyś wyprodukuje lepsze to się połaszczę, ale musi być jakiś stelaż.
oczywiście zakup danej części zależy w jakimś stopniu od zawartości portfela, wypowiadając się wcześniej mówiłem że podróbki nie dorównują oryginałom moje listwy (nie oryginalne) nie są dopasowane tak jak oryginały ale w jakimś stopniu spełniają swoją rolę więc wybór należy do kupującego
Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA

Witam
Niestety też byłem zmuszony kupić nowe listwy na drzwi i kupiłem nie oryginalne z allegro tego samego pokroju o których tu piszecie.... był to najgorszy zakup jaki dokonałem do mojego samochodu. Mam je już około 1.5 roku i już popękały na rogach i odstają chyba po 0.5 cm miedzy zatrzaskami..... Wybitnie ich nie polecam, wyszło jak wyszło i muszę kupić jeszcze jedne listwy ale tym razem oryginalne. Widać że nie tylko ja ich nie polecam więc odpuść sobie kolego, jak masz kupować to kup tylko oryginalne przynajmniej nie pożałujesz... Czasami cześć tańsza jest droższa i na pewno nie tylko ja się o tym przekonałem. Moim zdaniem lepiej zapłacić więcej i mieć spokój. Wybór należy do Ciebie.
Kolego kamil138, mówisz że gaz jest do zapalniczek a druga część tego cytatu brzmi że ropa do traktorów... bez obrazy oczywiście
Pozdrawiam Kuba
Niestety też byłem zmuszony kupić nowe listwy na drzwi i kupiłem nie oryginalne z allegro tego samego pokroju o których tu piszecie.... był to najgorszy zakup jaki dokonałem do mojego samochodu. Mam je już około 1.5 roku i już popękały na rogach i odstają chyba po 0.5 cm miedzy zatrzaskami..... Wybitnie ich nie polecam, wyszło jak wyszło i muszę kupić jeszcze jedne listwy ale tym razem oryginalne. Widać że nie tylko ja ich nie polecam więc odpuść sobie kolego, jak masz kupować to kup tylko oryginalne przynajmniej nie pożałujesz... Czasami cześć tańsza jest droższa i na pewno nie tylko ja się o tym przekonałem. Moim zdaniem lepiej zapłacić więcej i mieć spokój. Wybór należy do Ciebie.
Kolego kamil138, mówisz że gaz jest do zapalniczek a druga część tego cytatu brzmi że ropa do traktorów... bez obrazy oczywiście

Pozdrawiam Kuba
-
- Forum Audi A6 / A7
niestty temat powrócił (listwa sama odpadła). Dzwoniłem do sprzedawcy z linku, który dałem w pierwszym poście i powiedziano mi, że listwa nie ma wzmocnienia w postaci pręta, więc tego sprzedawcę chyba sobie odpuszczę. Pytanie do osób, które kpiły listwy i są zadowolone: możecie polecić konkretnego sprzedawcę?
[ Dodano: 2010-07-19, 10:30 ]
tak na marginesie, gdyby kogoś to interesowało: dzwoniłem też do serwisu Audi i tam powiedziano mi że oryginalna nowa listwa środkowa na drzwi kosztuje 200 zł za sztukę, na błotnik chyba 150 zł, a dolna na drzwi 190 zł za sztukę
[ Dodano: 2010-07-19, 10:30 ]
tak na marginesie, gdyby kogoś to interesowało: dzwoniłem też do serwisu Audi i tam powiedziano mi że oryginalna nowa listwa środkowa na drzwi kosztuje 200 zł za sztukę, na błotnik chyba 150 zł, a dolna na drzwi 190 zł za sztukę
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Już sam nie wiem o których listwach piszecie. W linku podanym przez założyciela tematu są środkowe, a sam temat zmierza w stronę dolnych. Co do dolnych z tego co się orientowałem na forach są ok i przy końcach należy je podkleić klejem do szyb, a na aucie wygląda to tak (zdjęcia użytkownika "golob"):
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ÂŚrodkowe w zamienniku to istny dramat pomieszany z zemstą twórcy tego shitu( zdjęcia z AKP):
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ÂŚrodkowe w zamienniku to istny dramat pomieszany z zemstą twórcy tego shitu( zdjęcia z AKP):
Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .