[A6 C4 2.5 TDI AEL] koncowka drazka kierowniczego
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4 2.5 TDI AEL] koncowka drazka kierowniczego
Witam. Chciałem dziś wymienić końcówkę drążka kierowniczego. Odkręciłem koło, później nakrętkę od drążka i chciałem wyciągnąć tą końcówkę i tu pojawił się problem. końcówka nie chciała wyjść, spryskałem WD40, waliłem ją młotkiem od dołu i nic, później próbowałem przez przewagę i też nic. Ma ktoś na to jakiś sposób?
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
witam. przydał by ci się np. taki sciągacz http://moto.allegro.pl/item1080727852_s ... _yato.html
spróbuj na noc spryskać obficie wd 40 albo zastosuj naftę nafta ma dobre właściwości penetrujące .pozdro
spróbuj na noc spryskać obficie wd 40 albo zastosuj naftę nafta ma dobre właściwości penetrujące .pozdro
tylko quatrro !
Moje zdanie jest takie. Wal śmiało niczego sie nie bój. Ja wymieniałem końcówki 3 tyg temu i powiem że jedna wyszła bez problemu (prawa ) ale z drugą nie było tak łatwo. końcówki są do wymiany wiec nic innego nie popsujesz, ja uderzyłem mocniej pare razy i w końcu wyszła, więc to tylko kwestia czasu i siły.
Ja ze swoją męczyłem się przez 2 dni i wkońcu poddałem się. Pojechałem do mechanika i on za 20zł mi wymienił :mrgreen: Tylko szkoda było mojego czasu i nerwów :idea:gdobrydnio pisze:końcówka nie chciała wyjść, spryskałem WD40, waliłem ją młotkiem od dołu i nic, później próbowałem przez przewagę i też nic. Ma ktoś na to jakiś sposób?
Diesel KOPCI, Diesel CZADZI, Diesel nigdy cię nie ZDRADZI ! :D
-
- Forum Audi A6 / A7