Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]Rozwaliłem kluczyk...

Elektryka
ODPOWIEDZ
akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5]Rozwaliłem kluczyk...

Post autor: akism » 15 cze 2010, 20:49

Dziś bawiąc się kluczykiem odezwał się we mnie dziecięcy instynkt "ciekawe co jest w środku".Bez większych trudności roździeliłem kluczyk na dwie części(tą z przyciskami i z grotem),następnie podważyłem paznokciem cześc z bateryjką i wszystko mi się rozsypało na wykładzinę w firmie.Poskładałem wszystko do qpy poszedłem do auta i niestety nie działa pilot...Otworzyłem drzwi wkładając klucz do zamka ,odpaliłem autko i pojechałem do domu.Nie wiem co się stało,może coś uszkodziłem,a może nie znalazłem jakiegoś drobiazgu?Szukałem dość dobrze,ale nie wiedziałem czego szukać..Całe szczęście ,że mam w domu nowiutki zapas i podłączyłem się do niego,ale mimo wszystko chciałbym naprawić uszkodzony egzemplarz.Wiecie może co może być przyczyną awarii ?(poza moją głupią ciekawością).

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 15 cze 2010, 21:36

Dzięki,jutro będę z tym walczył.Czyli muszę włożyć klucz do zamka w drzwiach i nacisnąć któryś z przycisków?I po sprawie?

darek65
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darek65 » 16 cze 2010, 18:50

Ta. Tak się dzieje także przy wymianie baterii. Włóż kluczyk i przekręć zamek, naciskając jednocześnie na otwarcie zamknięcie na pilocie. Możesz poszukać tematu kodowanie kluczyka.

akism
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: akism » 21 cze 2010, 22:51

Uff..Kupiłem nową obudowę kluczyka i dokonałem przekładki.Trwało to 2h,a najwięcej czasu zajęło mi rozpołowienie połówki z grotem.Właściwie wyłamałem grot po uprzednim stopieniu plastiku.Oczywiśie transponder też musiałem wyjmować "na gorąco"-za nic w świecie nie mogłem rozwarstwić kluczyka,nawet młotek nie pomógł.Kluczyk działa i to jest najważniejsze,miałem obawy,że wysoka temperatura uszkodzi transponder,ale nic się nie stało.Drugi raz bym się tego nie podjął...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja