[C6 2,0TDI BRE] Gwizdy przy zmainie biegow
[C6 2,0TDI BRE] Gwizdy przy zmainie biegow
Przy zmianie biegow w zakresie 1500-2000 obr/min slychac gwizdy. Powyzej 2000obr/min juz ich nie slychac. Czym to moze byc spowodowane?
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Ja słyszę dziwny dżwięk [może to pogwizdywanie? nie wiem jak go określić] jak dodaję gazu i puszczam pedał wtedy to występuje praktycznie na każdym biegu ale nie spojrzałem w jakim zakresie obrotów sie to odbywa. Dodam że auto jest w pełni sprawne ma moc wszystko jest ok ale coś słychać. Oddałem samochód do mechanika aby zdiagnozował ten problem ale nic nie znalazł niepokojącego .
Może ktoś z forumfowiczów ma ten sam problem i wie co to jest . Prosze o wskazówki
Pozdrawiam
Aha wcześniej miałem problem z pompą oleju i to po tej naprawie występuje ten objaw .
Może ktoś z forumfowiczów ma ten sam problem i wie co to jest . Prosze o wskazówki
Pozdrawiam
Aha wcześniej miałem problem z pompą oleju i to po tej naprawie występuje ten objaw .
griszka
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Sprawdź to na postoju - jeżeli występuje to turbina.griszka pisze:a słyszę dziwny dżwięk [może to pogwizdywanie? nie wiem jak go określić] jak dodaję gazu i puszczam pedał wtedy to występuje praktycznie na każdym biegu ale nie spojrzałem w jakim zakresie obrotów sie to odbywa.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7