[A6 2.5TDI 98r] zmiana położenia ksenonów
[A6 2.5TDI 98r] zmiana położenia ksenonów
Witam
Kilka dni temu zauważyłem, że moje ksenony zaczęły bardzo nisko świecić, tak jakby przestawiło się ich położenie na najniższe. Nie świeci mi żadna kontrolka że coś jest uszkodzone. Sprawdzałem też czy nie przetarły się kable dochodzące do czujnika poziomowania świateł i są o.k. jaki może byc powód takiej sytuacji?
pozdrawiam
Arek
Kilka dni temu zauważyłem, że moje ksenony zaczęły bardzo nisko świecić, tak jakby przestawiło się ich położenie na najniższe. Nie świeci mi żadna kontrolka że coś jest uszkodzone. Sprawdzałem też czy nie przetarły się kable dochodzące do czujnika poziomowania świateł i są o.k. jaki może byc powód takiej sytuacji?
pozdrawiam
Arek
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
arczi224, moze zajrzyj tu, identyczny objaw jak u Ciebie:
a6-c5-28-l-czujnik-poziomu-swiatel-prze ... t21786.htm
a6-c5-28-l-czujnik-poziomu-swiatel-prze ... t21786.htm
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No to teraz odczytaj błędy z VAG i wyda się ktory czujnik poziomowania padł (najprawdopodobniej, lub jakas wtyczka, etc.)arczi224 pisze:nie wykonają żadnego ruchu i też nic w tym aucie nie było robione
Jak się popatrzy w jakich warunkach czujniki sa umieszczone (zwłaszcza przedni) to wogóle się dziwię, że tak dlugo przeżywają :mrgreen:

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No to usterki elektrycznej nie ma, czyli co? Odłączone ciegna silniczków od wkładu lampy ? Ale obydwa naraz :?: :?: :roll:
Mozna by się pokusić o regulację, ale skoro wczesniej miałeś OK i nagle się pogorszylo, to przecież lampy się same nie przestawiły :shock:
Nie zostawiałeś auta gdzieś w warsztacie ( mam na mysli, że moze jakis ciekawski sobie pokrecił kółkami regulacji :?:
).
Mozna by się pokusić o regulację, ale skoro wczesniej miałeś OK i nagle się pogorszylo, to przecież lampy się same nie przestawiły :shock:
Nie zostawiałeś auta gdzieś w warsztacie ( mam na mysli, że moze jakis ciekawski sobie pokrecił kółkami regulacji :?:

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
W czasie procedury ustawiania świateł reguluje się ręcznie tzw. nastawy "zerowe", zostaje to zapamietane jako "baza" a potem w SPAM do niej pracuje samoregulacja.arczi224 pisze:nikt nic nie robił przy tym aucie więc ręczna regulacja też odpada : :-?
A jeżeli byłoby przestawiane ręcznie to w takim wypadku regulacja automatyczna nie zadziałaby?
Wiec jak później przestawi się tą "bazę" ręcznie to cały zakres pracy samoregulatorow sie przesunie. Jak się przestawi na maxa to potem może juz silniczki nie dadzą rady nic przestawic? :-?
Wiesz co, a obejrzyj sobie obydwa czujniki, może są sprawne elektrycznie (więc błedu nie generuja) ale któryś się odłączył mechanicznie od wahacza (przód) lub belki tylnej (tył) :?: