Koledzy tez mam blad z tym ze jak wlacza sie alarm to cos tam pika , piszczy czy to jest jakis awaryjny sygnal alarmu ? czy kazdy alarm tak tylko "pika" czy sprawny daje glos inaczej?
[ Dodano: 2014-06-01, 15:55 ]
A wiec dzis rozebralem cale podszypie , lacznie z wycieraczkami , lewa i prawa strone i nie znalazlem syrenu alarmu ani po prawej ani po lewej stronie ani w srodku obudowy ani pod obudowa , na koniec przy skladaniu spojrzalem pod oslone grila i co ujrzalem ? 2 seryny czyli rozumiem ze jedna jest od trabienia a druga od alarmu ? bo jezli obie od trabienia to ja juz nie wiem gdzie szukac tej syreny
[ Dodano: 2014-06-01, 18:27 ]
Ok znalazlem , panowie czy ten blad oznacza padnieta syrene czy wiazke a moze bezpieczniki ? wokol syreny bylo sucho czysto nie byly przepalone piny ani wiazki nie chcialbym zbyt pochopnie kupic nowa
1 Fault Found:
01134 - Alarm Horn (H12)
012 - Electrical Fault in Circuit
[ Dodano: 2014-06-03, 13:54 ]
Nie wiem o co chodzi syrene wymienilem bledu juz niema ale stara pika tak samo jak i nowa spodziewalem sie klaksonu takiego jak podczas trabienia czy mozna to jakos ustawic czy te syreny poprostu tylko piskliwie pikaja?