witam,
mam pytanie odnosnie do turbiny... padla mi i lepiej kupic uzywke w dobrym stanie czy regenerowac? i jeszcze sprawa turbo timera... czyktos to juz montowal??
[a6 c4 2,5 tdi 140km quattro] wymiana turbiny
Z ciekawości zapytam jak z jazdą odczuwalna poprawa dynamiki?? Pozdrawiammati_A6 pisze:Ja jakiś miesiąc temu wymieniałem turbo. Kupiłem regenerowaną, a starą oddałem... Koszt to 900zł :roll: Ale środek turbiny cały nowy, wyważona, zero luzu no i 12 miesięcy gwarancji, także polecam taką opcję.
AUDI C4 A6
2.5TDI AAT
1995 rok
2.5TDI AAT
1995 rok
Szczerze, to delikatnie było czuć poprawę ale szału nie było, zbiera się podobnie... Bardziej zauważalne jest to, że tą nową lepiej słychać 8-) A dodam jeszcze, że nie mam kata :oops: to już w ogóle wyje jak odrzutowiec :mrgreen:MELONIK pisze:Z ciekawości zapytam jak z jazdą odczuwalna poprawa dynamiki?? Pozdrawiammati_A6 pisze:Ja jakiś miesiąc temu wymieniałem turbo. Kupiłem regenerowaną, a starą oddałem... Koszt to 900zł :roll: Ale środek turbiny cały nowy, wyważona, zero luzu no i 12 miesięcy gwarancji, także polecam taką opcję.
Jeśli ktoś dobrze zregeneruje to powinno być ok. Z zewnątrz turbina wypiaskowana i pomalowana, a w środku tak jak już pisałem to wszystko jest nowe, ładnie wyważone no i ta gwarancja... A co do innej która by pasowała, to wiem ze z VW T4 jakaś pasuje ale jest trochę większa...mkfryzjer pisze:Podepnę się do pytania kolegi wyżej, bo też u siebie planuje taką operację i chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać po regeneracji, ewentualnie jaką inną suszarkę można podpasować do AEL?