Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Co z tym skrzypieniem zrobic?

Wnętrze
ODPOWIEDZ
pacos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] Co z tym skrzypieniem zrobic?

Post autor: pacos » 17 maja 2010, 17:53

Problem polega na tym ze w moim audi cos skrzypi w klapie bagaznika, na obrazku to chodzi o czesc obita tym materialem "futrem :lol: "

http://img708.imageshack.us/i/obraz363.jpg/

co z tym moge zrobic? przy jezdzie po dziurawej drodze to skrzypi strasznie, przy wcisnieciu tego reka delikatnie tez skrzypi

to jest tak denerwujace ze nie wiem.. pomocy <ok>

Awatar użytkownika
Quick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Quick » 17 maja 2010, 19:12

pacos , tapicerka bagażnika trzyma się na kilku śrubach, oraz na metalowych spinkach. Nie wiem dokładnie ile tych śrubek jest u Ciebie, bo dostawałem się do silniczka wycieraczki w klapie A6, wyposażonej w roletę szyby tylnej - tam śrubki mocujące poza tą w uchwycie, znajdowały się też pod roletą. Tu najtrudniej było wyciągnąć roletę...
Przewiduję że ktoś kiedyś w Twojej A6 już tam zaglądał. Na Twoim miejscu zdjąłbym tą tapicerkę, tylko delikatnie, bo plastiki trzymające spinki są wątpliwej wytrzymałości. Składając zadbałbym o wygłuszenie spinek poprzez np. podłożenie cienkiej gąbki i całość porządnie skręcić.
Pozdrawiam, Quick.

strzala
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: strzala » 18 maja 2010, 16:03

pacos pisze:przy wcisnieciu tego reka delikatnie tez skrzypi
Przez klawiaturę trudno jest stwierdzić co jest przyczyną, a mi nasunęło się podejrzenie, że może uszczelki są już "sklepane" i pojawił się luz na zamku klapy. Odpada wtedy rozbieranie tapicerki. Mam sedana i kiedyś zdejmowałem tapicerkę klapy bagażnika i występują tam wkręty z łbem pokrytym "futrem". Co do podłożenia gąbki to będzie trzymać wilgoć i z czasem zacznie się kruszyć. Proponowałbym np kawałki uszczelek do okien.
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...

Awatar użytkownika
Quick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Quick » 18 maja 2010, 17:47

słuszna uwagą co do tych gąbek.
pacos napisał że "przy wciśnięciu tego ręką delikatnie tez skrzypi ", więc to raczej nie uszczelka.
Pozdrawiam, Quick.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja