[A6 C5 2.5 TDI] Chiptuning 2.5TDI Quattro
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2.5 TDI] Chiptuning 2.5TDI Quattro
Witam! Chciałbym w swojej A6 zwiększyć w jakiś sposób moc i myślę o chiptuningu. Co o tym są;dzicie? Czy zmiana ze 150konikow na ok 180koni jest mocno wyczuwalna? Jak wpływa taka zmiana na silnik? W swoim mam ponad 200tys przebiegu 

- asior
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 105KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Generalnie Kolego powinienes wg mnie pojechac najpier shamowac autko i zobaczyc jaka ma moc obecnie. Moze byc tak, ze auto nie trzyma mocy. Wtedy najpierw powinienes zabrac sie za doprowadzenie motoru do porzadku, a potem chipsy.
Ogolnie mowi sie, ze bezpieczna granica podniesionej mocy to ok 20-25proc. Mysle, ze to w zupelnosci wystarcz, a auto bedzie o niebo lepiej smigac. S
Ogolnie mowi sie, ze bezpieczna granica podniesionej mocy to ok 20-25proc. Mysle, ze to w zupelnosci wystarcz, a auto bedzie o niebo lepiej smigac. S
ABC 2.6 v6 150 KM 1997 silnik nie odpala --> a6-c4/abc-2-6-v6-150-km-1997-silnik-nie ... 01514.html
Witam
Właśnie niedawno kupiłem A6 2,5 tdi 193 km.
Jest to model 150 konny, który miał zmieniony program przez jaką;ś firmę w Poznaniu.
Od byłego właściciela wiem tylko tyle, że po zmianie mocy jeździł 2,5 roku i nic nigdy negatywnego się nie stało. A przejechał około 100 000 km.
Ja osobiście jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo nie mam jeszcze zarejestrowanego auta. Pozdrawiam
Właśnie niedawno kupiłem A6 2,5 tdi 193 km.
Jest to model 150 konny, który miał zmieniony program przez jaką;ś firmę w Poznaniu.
Od byłego właściciela wiem tylko tyle, że po zmianie mocy jeździł 2,5 roku i nic nigdy negatywnego się nie stało. A przejechał około 100 000 km.
Ja osobiście jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo nie mam jeszcze zarejestrowanego auta. Pozdrawiam
- asior
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 105KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No i niestety mam ten sam problem... Z tego co wiem... najblizej wawka niestety... i koszt niemaly.jakub88 pisze:Dokładnie tak zrobię, najpierw zmierze moc na hamowni.. tylko nie wiem gdzie można zmierzyć moc w moim regionie,bo nie znam hamowni 4x4,a mam quattro...
ABC 2.6 v6 150 KM 1997 silnik nie odpala --> a6-c4/abc-2-6-v6-150-km-1997-silnik-nie ... 01514.html
Audi A6 2,4 bedzyna 121KW
Co moge zyskac na tuningu samochodu ile mocy i mom obrotowego/ czy to ma sens odczuje to
i co ze spalaniem po takim tuningu Prosze o info jak ktos cos wie o tym silniku na ile mozna bezpiecznie go podkrecic i jakie sa sposoby jest tio tiptronik A6 2,4

marek
Jak narazie nikt nie napisal ze kazda ingerencja w silnik skraca jego zywotnosc kiedys widzialem taka tabelke przy ilu km podniesionych spada zywotnosc chyba przy 10 km spada zyotnosc silnika o 50 000km bede musial poszukac tej tabelki
A co do tego czy bedzie wiecej palil to odpowiedz brzmi : powinien palic mniec poniewaz bedziesz mniej deptal pedal by np kogos wyprzedzic moje tlumaczenie moze jest glupie ale tak jest
A co do tego czy bedzie wiecej palil to odpowiedz brzmi : powinien palic mniec poniewaz bedziesz mniej deptal pedal by np kogos wyprzedzic moje tlumaczenie moze jest glupie ale tak jest

AUDI GUT!!!
Zmieniaj program i nie dygaj. Tylko oddaj auto w dobre sprawdzone ręce.
Najpierw pożą;dna diagnostyka, hamowanie seri i nowy program.
Swoje AFB zmodyfikowałem ponad rok temu na 185PS. Zrobiłem z tym programem około 30tys.km. Pare miesięcy temu była korekta programu :evil: (wykres w linku)
Polecam!!! Seria praktycznie nie jeździ. Każda modyfikacja programy przynosi poprawę parametrów jezdnych.
![Obrazek]()
Najpierw pożą;dna diagnostyka, hamowanie seri i nowy program.
Swoje AFB zmodyfikowałem ponad rok temu na 185PS. Zrobiłem z tym programem około 30tys.km. Pare miesięcy temu była korekta programu :evil: (wykres w linku)
Polecam!!! Seria praktycznie nie jeździ. Każda modyfikacja programy przynosi poprawę parametrów jezdnych.