Mam w Passacie chłodzony (klimatyzowany)schowek, co w ciepłe dni daje naprawdę przyjemnie schłodzone napoje. Dość dużo jeżdżę i byłem mocno zawiedziony, że w A6 tego nie ma. Widziałem takie schowki w A4 (zamykany osobny mini schowek w schowku), ale do A6 nie.
Mam w schowku już zmieniarkę CD, AMI i DVD i zaczyna tam się robić ciepło, że doprowadzenie tam zimnego powietrza z klimy dodatkowo pomoże kilku znajdującym się tam urządzeniom, a jeszcze jest miejsce na 2 red bull'e i puszkę coli.

Czy ktoś może podrzucić pomysł jak, skąd i za pomocą czego doprowadzić tam powietrze schłodzone z klimy, oczywiście tak aby zawsze było schłodzone, niezależnie od nastaw na klimie?
Mój mechanik mówił coś o bezpośrednim poprowadzeniu peszlem powietrza z parownika, ale chciałem najpierw zasięgnąć rady, czy to możliwe i o czym pamiętać.
Fakt, że powietrza wystarczy niewiele, a efekt będzie ok, bo to malutka przestrzeń do schłodzenia.
Poproszę o jakieś przemyślenia, w zamian wstawię kilka zdjęć i opis, jak to zrobiłem.
Za uprzejme rady typu "Po co ci to..." i "Przecież zawsze możesz kupić na stacji..." z góry serdecznie dziękuję, nie skorzystam. :lol: