Witam..szukałem po forum ale nic nie znalazłem, więca założyłem temat.
Jeśli to nieodpowiednie miejsce - proszę przenieść..
Jak w temacie - szukam elektryka w Krakowie znającego "bolączki" A6.
Mój problem polega na tym,że:
- nie zapala mi się światło wewnątrz auta po otwarciu centralnego zamka lub uchyleniu drzwi.. Gdy przełącznik w podsufitce jes na pozycji środkowej - światło pali się cały czas - nawet po zamknięciu wszystkich drzwi i centralnego..
- nie moę zamknąć wszystkich zamków na raz od wewnątrz (tym przełącznikiem z symbolem klucza w drzwiach) - gdy zamknę ręcznie - przycisk otwierania (ten powyżej)działa...
- nie palą mi się żadne światła w drzwiach (te ostrzegawcze czerwone) - za wyjątkiem klapy bagażnika
Czytałem na forum, że to może być mikroprzełącznik i jest to do zrobienia..ale ja mam dwie lewe ręce do techniki i pewno zepsułbym wszystko inne przy okazji..
A może jakiś kolega z Krakowa to "przerabiał" i może mi pomóc?
edit..
już zmieniłem tytuł - jakoś mi się kliknęło "wyślij" zanim go wpisałem rano..sorki
[A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany
[A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 07:42 przez keikan, łącznie zmieniany 3 razy.
AUDI - władca czterech pierścieni
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Hej miałem dokładnie to samo co Ty oprocz tego zamykania od środka. Te objawy to uszkodzone mikrostyki w zamkach drzwi. Robiłęm to u siebie nawet musiałem nabyc specjalny komplet kluczy ale dąło i rade i wszystko działa. Swieca sie czerwone swiatełka w drzwiach i białe na nogi po otwarci drzwi ze o swiatełku w podsufitce nie wspomne a po ich zamknieciu wszystko ładnie gaśnie. Jak cos pisz to pomogę.
Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
- doszedł jesczcze jeden problem - sterowanie szybami w tylnych drzwiach - nie można opuszczać i podnosić szyb w tylnych drzwiach z pozycji pasażera... można nimi poruszać jedynie z pozycji kierowcy.
A przy okazji.. jak krok po kroku dostać się do modułu komfortu w A6 C5?
Czytałm że jest "pod nogami kierowcy"..ale jak się do niego dobrać? co reozebrać, odkręcić itd..
A przy okazji.. jak krok po kroku dostać się do modułu komfortu w A6 C5?
Czytałm że jest "pod nogami kierowcy"..ale jak się do niego dobrać? co reozebrać, odkręcić itd..
AUDI - władca czterech pierścieni
Re: [A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany
keikan pisze:Witam..szukałem po forum ale nic nie znalazłem, więca założyłem temat.
Jeśli to nieodpowiednie miejsce - proszę przenieść..
Jak w temacie - szukam elektryka w Krakowie znającego "bolączki" A6.
Mój problem polega na tym,że:
- nie zapala mi się światło wewnątrz auta po otwarciu centralnego zamka lub uchyleniu drzwi.. Gdy przełącznik w podsufitce jes na pozycji środkowej - światło pali się cały czas - nawet po zamknięciu wszystkich drzwi i centralnego..
- nie moę zamknąć wszystkich zamków na raz od wewnątrz (tym przełącznikiem z symbolem klucza w drzwiach) - gdy zamknę ręcznie - przycisk otwierania (ten powyżej)działa...
- nie palą mi się żadne światła w drzwiach (te ostrzegawcze czerwone) - za wyjątkiem klapy bagażnika
Czytałem na forum, że to może być mikroprzełącznik i jest to do zrobienia..ale ja mam dwie lewe ręce do techniki i pewno zepsułbym wszystko inne przy okazji..
A może jakiś kolega z Krakowa to "przerabiał" i może mi pomóc?
edit..
już zmieniłem tytuł - jakoś mi się kliknęło "wyślij" zanim go wpisałem rano..sorki
Witam
Okazuje sie, że mam ten sam problem. Czy udało się naprawić? Czy konieczna jest wizyta u elektryka? Proszę o odpowiedź.
Pzdr
Marcin