Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
keikan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany

Post autor: keikan » 29 kwie 2010, 11:09

Witam..szukałem po forum ale nic nie znalazłem, więca założyłem temat.
Jeśli to nieodpowiednie miejsce - proszę przenieść..

Jak w temacie - szukam elektryka w Krakowie znającego "bolączki" A6.

Mój problem polega na tym,że:

- nie zapala mi się światło wewnątrz auta po otwarciu centralnego zamka lub uchyleniu drzwi.. Gdy przełącznik w podsufitce jes na pozycji środkowej - światło pali się cały czas - nawet po zamknięciu wszystkich drzwi i centralnego..

- nie moę zamknąć wszystkich zamków na raz od wewnątrz (tym przełącznikiem z symbolem klucza w drzwiach) - gdy zamknę ręcznie - przycisk otwierania (ten powyżej)działa...

- nie palą mi się żadne światła w drzwiach (te ostrzegawcze czerwone) - za wyjątkiem klapy bagażnika

Czytałem na forum, że to może być mikroprzełącznik i jest to do zrobienia..ale ja mam dwie lewe ręce do techniki i pewno zepsułbym wszystko inne przy okazji..

A może jakiś kolega z Krakowa to "przerabiał" i może mi pomóc?

edit..
już zmieniłem tytuł - jakoś mi się kliknęło "wyślij" zanim go wpisałem rano..sorki
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 07:42 przez keikan, łącznie zmieniany 3 razy.
AUDI - władca czterech pierścieni

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 29 kwie 2010, 14:49

keikan, nazwij jakoś normalnie ten temat bo ciężko się domyślić jaki masz problem.

Dobrze czytałeś, że to mikro przełącznik, przeszukaj jeszcze raz forum bo jest tego bardzo dużo na ten temat.

DJabeł
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: DJabeł » 29 kwie 2010, 18:06

Hej miałem dokładnie to samo co Ty oprocz tego zamykania od środka. Te objawy to uszkodzone mikrostyki w zamkach drzwi. Robiłęm to u siebie nawet musiałem nabyc specjalny komplet kluczy ale dąło i rade i wszystko działa. Swieca sie czerwone swiatełka w drzwiach i białe na nogi po otwarci drzwi ze o swiatełku w podsufitce nie wspomne a po ich zamknieciu wszystko ładnie gaśnie. Jak cos pisz to pomogę.
Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237

Awatar użytkownika
keikan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: keikan » 04 maja 2010, 07:43

- doszedł jesczcze jeden problem - sterowanie szybami w tylnych drzwiach - nie można opuszczać i podnosić szyb w tylnych drzwiach z pozycji pasażera... można nimi poruszać jedynie z pozycji kierowcy.

A przy okazji.. jak krok po kroku dostać się do modułu komfortu w A6 C5?
Czytałm że jest "pod nogami kierowcy"..ale jak się do niego dobrać? co reozebrać, odkręcić itd..
AUDI - władca czterech pierścieni

Awatar użytkownika
greg307
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: greg307 » 04 maja 2010, 14:21

:-D Autoelektronika
Ul. Balicka 160, 30-198 Kraków
tel : 0608 921 021 , tel : (012) 357 23 57 :shock:

lichtus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5] - elektryk w Krakowie poszukiwany

Post autor: lichtus » 27 sie 2010, 07:19

keikan pisze:Witam..szukałem po forum ale nic nie znalazłem, więca założyłem temat.
Jeśli to nieodpowiednie miejsce - proszę przenieść..

Jak w temacie - szukam elektryka w Krakowie znającego "bolączki" A6.

Mój problem polega na tym,że:

- nie zapala mi się światło wewnątrz auta po otwarciu centralnego zamka lub uchyleniu drzwi.. Gdy przełącznik w podsufitce jes na pozycji środkowej - światło pali się cały czas - nawet po zamknięciu wszystkich drzwi i centralnego..

- nie moę zamknąć wszystkich zamków na raz od wewnątrz (tym przełącznikiem z symbolem klucza w drzwiach) - gdy zamknę ręcznie - przycisk otwierania (ten powyżej)działa...

- nie palą mi się żadne światła w drzwiach (te ostrzegawcze czerwone) - za wyjątkiem klapy bagażnika

Czytałem na forum, że to może być mikroprzełącznik i jest to do zrobienia..ale ja mam dwie lewe ręce do techniki i pewno zepsułbym wszystko inne przy okazji..

A może jakiś kolega z Krakowa to "przerabiał" i może mi pomóc?

edit..
już zmieniłem tytuł - jakoś mi się kliknęło "wyślij" zanim go wpisałem rano..sorki

Witam

Okazuje sie, że mam ten sam problem. Czy udało się naprawić? Czy konieczna jest wizyta u elektryka? Proszę o odpowiedź.

Pzdr
Marcin

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja