Witam wszystkich.
Z rana po odpaleniu autka przykopci na Niebiesko a potem juz nie, podczas jazdy takze dymka nie pusci, jest normalnie. Czy moze to byc przyczyna EGR, dodam ze zaczyna mi on cieknąc z tych dziurek pod membranka i dosc moco sie poci. CZytałem ze jak cieknie EGR z tych dziurek pod membranka do EGR definitywnie do wymiany.
[A6 c5 19TDI PD] Rano przy odpaleniu zakopci na niebiesko
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 c5 19TDI PD] Rano przy odpaleniu zakopci na niebiesk
Mialem podobny objaw jak Ty.Artur1977 pisze:Witam wszystkich.
Z rana po odpaleniu autka przykopci na Niebiesko a potem juz nie, podczas jazdy takze dymka nie pusci, jest normalnie. Czy moze to byc przyczyna EGR, dodam ze zaczyna mi on cieknąc z tych dziurek pod membranka i dosc moco sie poci. CZytałem ze jak cieknie EGR z tych dziurek pod membranka do EGR definitywnie do wymiany.
Po nagrzaniu sie do okolo 40 50 st juz nie kopcil (dodam ze bardzo na niebiesko dymil jak byl zimny). Wyczyscilem egr bo bylo pelno syfu niestety uszkodzilem membrane. Kupilem i zalozylem fabycznie nowy i objawy ustaly. Po jakis 30 tys km znow lekko rano zadymi ale widze u ludzi ze maja tak samo wiec u mnie byl to egr. Mysle ze u Ciebie tez. Moj silnik to AWX.
pozdr
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Dzieki kolega za podpowiedz. Tez myslałem ze to EGR. Zamówiłem juz EGR i komplet uszczelek. Koszt wszystkich uszczelek to prawie 180pln. EGR wymieniac bede we Wtoreczek, zamierzam tez wyjac kolektor wydechowy i takze go wyczyscic. Dam znac czy objaw niebieskiego dymka z rana ustąpił po wymianie i czyszczeniu.
Artur