Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] audio :)

Car Audio
ODPOWIEDZ
aniol1988
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] audio :)

Post autor: aniol1988 » 10 lip 2008, 09:48

Witam! Melduje ze szukalem i sa podobne tematy na forum lecz identycznego brak. Mam problem tego typu iz nie wiem jaki sprzet grajacy mam w mojej c6 . Grac gra ladnie ale basu nie ma. najprawdopodobniej mam 3 glosniki na drzwi tak mi sie wydaje . Nastepny problem jest taki ze posiadam calkiem dobry wzmacniacz i subwoofer ktore sluzyly mi w poprzednim aucie i chcialbym je zamonotwac u siebie . Czy to wiaze sie z jakas konkretna rzezba czy moze jest instalacja i daloby rade jakos podpiac? a moze latwiej byloby zamontowac ori zestaw BOSE wzmacniacz plus sub? Dodam ze niechialbym zbytnio rozbierac auta poniewaz w poprzednim aucie po zamontowaniu car audio po jakims czasie zaczelo wszystko pracowac .. i chcialbym tego uniknac. Pomoze ktos ? Pozdrawiam aniol1988.

Awatar użytkownika
sebbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C6] audio :)

Post autor: sebbie » 10 lip 2008, 13:13

aniol1988 pisze:Witam! Melduje ze szukalem i sa podobne tematy na forum lecz identycznego brak. Mam problem tego typu iz nie wiem jaki sprzet grajacy mam w mojej c6 . Grac gra ladnie ale basu nie ma. najprawdopodobniej mam 3 glosniki na drzwi tak mi sie wydaje . Nastepny problem jest taki ze posiadam calkiem dobry wzmacniacz i subwoofer ktore sluzyly mi w poprzednim aucie i chcialbym je zamonotwac u siebie . Czy to wiaze sie z jakas konkretna rzezba czy moze jest instalacja i daloby rade jakos podpiac? a moze latwiej byloby zamontowac ori zestaw BOSE wzmacniacz plus sub? Dodam ze niechialbym zbytnio rozbierac auta poniewaz w poprzednim aucie po zamontowaniu car audio po jakims czasie zaczelo wszystko pracowac .. i chcialbym tego uniknac. Pomoze ktos ? Pozdrawiam aniol1988.
Z tym to Audi trochę zamieszało w C6tce. Sam do końca nie wiem, ale z informacji, które zebrałem to:

Ogólnie są trzy opcje audio: zwykłe, DSP i Bose. Drugie i trzecie ma suba. Z tego co piszesz masz opcję (1). Na Twoim miejscu sprawdziłbym jaki rodzaj wzmaczniacza masz w autku i jeżeli jest to taki sam jak w opcji drugiej to zamontuj sobie suba w bagażniku. Jak nie to .. szczerze mówiąc nie wiem, ale chyba nie obejdzie się bez upgrade'u fabrycznego :(
sebbie

Code so clean you could eat off it!

vanQwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vanQwer » 03 sie 2008, 15:33

z tym BOSE to nie jest tak bardzo łatwo, musisz znaleźć pinout suba z tego systemu i przygotować pod niego wiązkę.( Sub BOSE jednocześnie wzmacnia sygnał dla głośników drzwi tylnych tak że jest trochę kombinacji z tym)
łatwiej jest się dopiąć do suba standardowego, a najprościej posadzić swój własny zestaw tyle że musisz pociągnąć swoje okablowanie (przynajmniej kable rca, choć porządny kabelek zasilający też by nie zawadził :)
Radziłbym Ci zacząć od sprawdzenia czy za radyjkiem masz kostkę suba (żółta),
jeśli jest to masz o tyle łatwiejże możesz wykorzystać istniejącą wiązkę.
Jeśli jej natomiast nie ma (tak jak u mnie :evil: ) to musisz pociągnąć całe okablowanie :cry:

Sorki nie doczytałem że rzecz tyczy c6 :oops:
Aczkolwiek nie spodziewam się wielkich zmian no może poza systemem z dsp. :-P

aniol1988
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: aniol1988 » 10 sie 2008, 00:21

Witam Ponownie! Czyli rozumiem ze nikt z Panow nie montowal do C6 subwoofera ? ani wzmacniacza? Ponawiam temat poniewaz zbliza sie moment kiedy moglbym zaczac faktycznie cos dzialac przy audio ale moja wiedza odnosnie tego nadal jest bardzo mala . Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-25, 12:10 ]
EDIT> Jako ze nie uzyskalem pomocy zadzwonilem dzis do jednego MAgika ktory oglasza sie na allegro jako monter elektroniki do nowych audi. On Powiedzial mi ze jesli mam system dsp bo tak wynika z komputera auta, to nie mam suba. Jesli bym chcial go miec nalezy kupic wzmacniacz bose i do niego podlaczyc suba... i ze niby nie bedzie trzeba zadnych nowych kabli i instalacji ... co Wy Panowie na to ??

pudeldual
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pudeldual » 02 sie 2013, 21:38

siema.odgrzewam stary temat :))
i co podłączyłes tego subwoofer-a??
sam bym chciał podłączyc cos z dobrym basem ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac ://

blachon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blachon » 04 sie 2013, 12:13

pudeldual przejrzyj sobie ten wątek: viewtopic.php?t=2676&postdays=0&postorder=asc&start=30

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja